En aromateràpia, els olis vegetals, degut al seu poder hidratant, nutritiu i protector, solen ser molt utilitzats com a portadors d’olis essencials ja que, a més de permetre la seva dilució i de potenciar els seus efectes per la seva pròpia aportació en vitamines, àcids grassos o oligoelements, penetren en la pell formant una pel·lícula greixosa que dona flexibilitat, tonifica i regenera.

Olis vegetals per a nodrir-nos
123rf Limited©serezniy

Olis vegetals per a l’estiu

A l’abril en vam veure alguns i aquesta vegada anem a destacar-ne d’altres que podem utilitzar aquest estiu per cuidar-nos per dins (ingerint-los) i per fora (aplicant-los a la cara, cos o cabell). Caldrà assegurar-nos de quins són d’ús cosmètic i / o alimentari primer i, en ambdós casos, sempre de procedència ecològica.

D’ús cosmètic vam veure l’oli d’ametlles dolces, jojoba, rosa mosqueta, calèndula i pastanaga. Altres olis vegetals interessants són:

L’OV de gerd

Presenta un petit percentatge de protecció solar (encara que no pot substituir els protectors solars) té a més alt contingut d’àcids grassos essencials poliinsaturats (Omega 3, 6 i 9), antioxidants naturals (Tocopherol, Tocotrienol i Carotenoides ) i y vitamina A y E, (amb propietats regeneratives, anti arrugues, antioxidants, anti radicals lliures, tonificants i nutritives.) És calmant a les cremades lleus causades pel sol i en la irritació posterior a la depilació. Coadjuvant en l’acne i, segons alguns estudis, amb activitat antiinflamatòria.

L’OV de coco

Nodreix i calma la pell seca i irritada després de prendre el sol. Es pot utilitzar per elaborar cosmètics facials, corporals, bàlsams labials, màscares, xampú, sabons i com a ingredient alimentari. Destaquen els seus àcids grassos saturats (làuric, mirístic, caprílic i càpric). L’acció antibacteriana de l’àcid làuric el fa ideal per a pells grasses i acneiques i cabells amb caspa. Nodreix les puntes castigades, aporta brillantor i fortalesa. Per les seves propietats antisèptiques, evita la infecció de ferides i cremades. La seva riquesa en àcid caprílic (potent antimicrobià, antifúngic, antibacterià), el fa indicat per combatre infeccions de diferents tipus, inclosa la candidiasi genital i bucal.

L’OV d’alvocat

És ric en sals minerals, betacarotens, vitamines del grup B, E i K. S’utilitza en cosmètica per problemes d’èczemes, arrugues i ferides. També té propietats com a protector solar. Ingerit, ajuda a mantenir a ratlla el colesterol i a millorar la salut cardiovascular.

Pranarom

Laboratori científic i mèdic, líder en aromateràpia científica, compta amb un equip de científics i investigadors que analitzen i desenvolupen cada un dels perfils de més de 250 olis essencials, quimiotipados i 100% purs i naturals.

Els olis vegetals de PRANAROM, s’obtenen de primera premsada en fred, el que permet preservar tot el contingut d’àcids grassos essencials, vitamina E, antioxidants naturals i, per tant, no requereixen cap additiu.

  • L’OV de nabius: amb la seva alta concentració en antioxidants i en àcid alfa-linolènic i en àcid gamma-linolènic, té propietats com a regenerador cutani, antiinflamatòries i antidegenerativas.
  • L’OV de coco: nodreix, suavitza i refresca la pell. Indicat per calmar la pell seca, irritada i després de prendre el sol.
  • L’OV de vainilla: aroma relaxant, sedant. Aporta suavitat i regeneració natural a la pell, pot alleujar irritacions, sequedat, prevé l’oxidació primerenca dels seus teixits i cèl·lules

ESPAI PATROCINAT PER
Pranarom

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juliol 2021

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here