Es tracta d’un dels productes alimentaris més venuts als Estats Units en els últims anys i cada vegada se’n sent més a parlar d’aquest superaliment que té tantes bondats, però que potser no sàpigues bé què és ni com utilitzar-lo. Parlem de l’herba de blat.

Hierba de Trigo

L’herba de blat no conté gluten

L’herba de blat, wheatgrass, en anglès, és ni més ni menys que el germinat de la llavor del blat a la qual se la deixa créixer uns dies fins a quedar com l’herba. En el procés, el gluten desapareix i, per tant, és un aliment apte per a les persones que tenen sensibilitat a aquesta substància.

Els beneficis per a la salut d’incorporar l’herba de blat en la dieta són uns quants i molt interessants. Te’ls presento.

Antiinflamatòria i antioxidant

Els que vivim a la ciutat estem reiteradament en contacte amb substàncies oxidatives i el ritme de vida modern ens exposa de forma permanent a un estat d’estrès que és molt inflamatori. Cal evitar aquests inputs, tot i que és difícil i per això és molt important que, a l’hora d’escollir els nostres aliments, apostem per aquells que ens ajuden a netejar i a desinflamar.

Pel seu alt contingut en superòxid dismutasa (SOD), vitamina C i E, l’herba de blat contribueix a la protecció enfront dels radicals lliures, afavoridors de l’envelliment prematur, del risc cardiovascular i de malalties com càncer i neurodegeneratives.

D’altra banda, Paul Pitchford en el seu llibre “Sanant amb aliments integrals” destaca les propietats antiinflamatòries de l’herba de blat, atorgades per la clorofil·la, la superòxid dismutasa (SOD) i per els seus mucopolisacàrids, un tipus de fibra soluble.

En malalties intestinals amb base inflamatòria, com la colitis ulcerosa, els estudis indiquen que l’herba de blat té efectes relacionats amb la millora dels símptomes.

Però les seves bondats no acaben aquí, el nostre superaliment també posseeix una enorme capacitat netejadora o depurativa, gràcies al seu contingut en clorofil·la, podent utilitzar-se per disminuir la càrrega de metalls pesants i altres substàncies tòxiques de la sang. També per netejar l’intestí de microorganismes patògens.

I, des del punt de vista purament nutricional, l’herba de blat és especialment rica en ferro, calci, magnesi, vitamina A, C, E i aminoàcids, de manera que es tracta d’un producte especialment interessant per completar la dieta vegetariana o vegana.

L’herba de blat és especialment rica en ferro, calci, magnesi, vitamina A, C, E i aminoàcids

L’herba de blat pot ser el l’ingredient estrella al teu suc verd aquest estiu

Els sucs verds són un comodí per als dies de calor i tenen gran interès sempre que estiguin elaborats a partir d’ingredients de qualitat. L’herba de blat és un extra perfecte, doncs el seu sabor neutre i fresc, permet utilitzar-la sense alterar el resultat organolèptic, mentre que s’afegeix moltíssima nutrició. Normalment la trobem en forma de pols, i poden utilitzar-se entre 1 i 3 culleradetes de cafè al dia sense problema.

Finalment, és important destacar que no cal portar-la de l’altre costat del mapa, cosa poc comú en el món dels superaliments. Encara que això no sigui un benefici directe per a la nostra salut, ho és per a la salut del nostre Planeta Terra.

RECOMANAT PER
Sol Natural

Autora: Pilar Rodrigáñez, Tècnica Superior en Dietètica

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Agost 2021