Gerard Versteegh és el president de Tradin Organic, principal proveïdor mundial d’ingredients ecològics. Fundada a principis dels anys 80, l’empresa és coneguda pels seus esforços en matèria de control de qualitat i traçabilitat i per garantir la integritat ecològica i la seguretat del subministrament. Amb l’objectiu de promoure cadenes de subministrament potents i sostenibles, Tradin Organic és un dels membres fundadors de l’Organic Processing and Trade Association (OPTA).

Gerard Versteegh: “Aseguramos un suministro constante de ingredientes ecológicos de confianza”
Gerard Versteegh, president de Tradin Organic

Com connecteu amb els productors i desenvolupeu projectes amb ells?

Comptem amb un ampli equip internacional d’exploradors i agrònoms locals que treballen directament amb els agricultors i processadors locals per a iniciar i donar suport a projectes de reconversió, buscar nous proveïdors, ingredients o idees i, en general, garantir contínuament la qualitat i la integritat ecològica dels nostres productes. La presència local ens ha permès crear una sèrie de projectes de proveïment amb èxit que ens proporcionen un subministrament constant i segur d’una àmplia gamma d’ingredients ecològics. També ajudem als agricultors ecològics locals organitzant cursos de formació i oferint suport tècnic i financer.

En molts dels nostres projectes de proveïment som autèntics pioners i aconseguim coses que no s’han fet abans. Per exemple, el nostre projecte d’oli d’alvocat ecològic a Sunvado. Els alvocats creixen principalment en finques de cafè ecològic per a donar ombra a la plantació. Abans que hi obríssim les nostres instal·lacions, els agricultors no tenien mercat per als seus alvocats ecològics i la majoria no es recollien o es deixaven en el camp.

En molts dels nostres projectes de proveïment som autèntics pioners

Com ha afectat la pandèmia a la producció i el comerç ecològics?

La Covid-19 ha dificultat viatjar als nostres llocs de proveïment arreu del món i reunir-nos amb nous clients potencials i proveïdors, ha interromput les cadenes de subministrament mundials i ha alentit els nolis marítims causant problemes logístics.

Quina importància té la integritat ecològica? Observeu un augment del frau en la producció ecològica?

La integritat ecològica és el veritable nucli del nostre negoci. Sempre hi ha hagut problemes relacionats amb el frau en el mercat mundial de productes ecològics, però gràcies al nostre ampli coneixement del mercat i als nostres equips de proveïment situats en el lloc d’origen, assegurem la integritat ecològica dels nostres ingredients.

Quina importància té per al mercat ecològic mundial comptar amb la disponibilitat d’ingredients ecològics de confiança?

La demanda d’ingredients ecològics creix contínuament i, a causa de les pràctiques convencionals, el canvi climàtic i la contaminació, cada vegada és més difícil trobar noves fonts ecològiques. A Tradin som pioners en el mercat ecològic des de fa més de 25 anys. Gràcies a la nostra xarxa global d’agrònoms i a les nostres pròpies plantes de processament en llocs clau del món, hem estat capaços d’assegurar als nostres clients un subministrament constant d’ingredients ecològics de confiança.

Com gestiona Tradin Organic la traçabilitat dels ingredients?

Comptem amb el nostre equip d’agrònoms locals per a assegurar que tots els nostres ingredients són traçables des de la granja fins al client. Hem implementat eines de traçabilitat digital que ens permeten mapejar la terra ecològica en l’origen i connectar-la directament amb l’agricultor responsable.

La demanda d’ingredients ecològics creix contínuament i, a causa de les pràctiques convencionals, el canvi climàtic i la contaminació, cada vegada és més difícil trobar noves fonts ecològiques

Practiqueu la sostenibilitat més enllà de l’ecològic. Per què i com?

Necessitem assegurar ingredients sans per a ara i per a moltes generacions futures. Tradin Organic treballa amb cadenes de subministrament integrades i constitueix el vincle entre els agricultors i el comerç minorista. En gestionar tota la cadena, des de l’agricultor fins a l’envasador, podem garantir la integritat ecològica i anar més enllà: enfortir cadenes de subministrament sostenibles i preparades per al futur.

Serà l’agricultura ecològica regenerativa el futur de l’alimentació i l’agricultura?

A través d’un enfocament en la millora demostrable de la qualitat del sòl, la biodiversitat, i la seva atenció als aspectes socials en les granges i fàbriques, l’agricultura ecològica regenerativa quantifica un impacte positiu i recompensa als agricultors que gestionen el seu sistema d’una manera holística i a prova de futur. Només si protegim els nostres sòls, podrem conrear suficients aliments nutritius per a alimentar al nostre planeta.

Autor: Oriol Urrutia, Co-Editor i Politòleg

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Desembre 2021