Al món hi ha uns 1000 milions de fumadors. “Cada any, més de 8 milions de persones moren a causa del tabac”. Així ho estimen les dades de juliol de 2021 de l’OMS, a l’informe de les quals es recull que “la COVID-19 ha portat milions de consumidors de tabac a manifestar que volen deixar de fumar.

Deixar de fumar amb ajuda de Flors de Bach: conèixer la persona i anar a la causa

Símptomes en deixar de fumar

Segons Medline Plus, publicació de la Biblioteca Nacional de Medicina dels EUA, els símptomes més freqüents en deixar de fumar són: intens desig de nicotina, ansietat, tensió, inquietud, frustració o impaciència, dificultat per concentrar-se, trastorns del son, mals de cap, increment de la gana i del pes, irritabilitat o depressió.

Però cada persona és única i té les seves pròpies manifestacions i expressions físiques, mentals, emocionals, així com les seves raons i trets propis, tant en el moment de deixar de fumar, com en el que va començar a fer-ho.

Per això cada persona recorrerà a diferents eines d’ajuda que actuaran de diferent manera en cadascuna. I una de les eines que pot ajudar en el procés de deixar de fumar són les Flors de Bach.

Deixar de fumar amb flors de Bach

Els 38 remeis florals que va desenvolupar el metge, cirurgià i epidemiòleg Edward Bach, estan vinculats a estats emocionals i actuen sobre l’estructura energètica de la persona, en l’aspecte psíquic i físic. Ell els va ordenar en 7 grups arquetípics que expressen la manera particular que té la persona d’enfrontar-se al món (els que senten temor, els que pateixen incertesa, els que no senten interès per allò actual, els que senten solitud, els hipersensibles, els desesperats i els que pateixen per altres).

Cada flor està relacionada amb una emoció i ajuda a prendre consciència de la limitació i la qualitat que cal desenvolupar. Així, per a algunes persones serà “Centaury”, la flor amb què s’identifiquin perquè ajuda a dir no. Per altres serà “Impatiens” per ajudar amb la impaciència o “Cherry plum” si sent por de perdre el control. Els que s’han donat per vençuts s’identificaran amb “Gentian” i els que senten manca de confiança recorreran a “Larch”.

Encara que Bach va voler desenvolupar un sistema senzill, innocu, eficaç, comprensible per a tothom, és important diferenciar entre prendre flors com a remei, que qualsevol persona pot fer a casa i el sistema de teràpia floral en consulta, en què, com Bach proposava, s’atén la persona i no la malaltia o trastorn i es busca la causa que va desencadenar el símptoma.

Sobre Biofloral

BIOFLORAL produeix els remeis florals d’Edward Bach, respectant el mètode original. A més del seu cultiu ecològic i del certificat Demeter, les flors són curosament cultivades, seleccionades i recol·lectades per persones que les coneixen i tracten amb cura, per mantenir la potència de les seves propietats energètiques durant tot el procés.

BIOFLORAL ofereix diversos formats: gotes, perles, grànuls, esprai. En el procés de deixar de fumar, una proposta seria:

  • Pel moment de deixar de fumar, Centaury ajuda a la força de voluntat per dir no. White Chestnut a calmar la ment i els pensaments repetitius. Cherry Plum ajuda amb la pèrdua de control i ajuda a recuperar la calma.
  • Quan ja es deixa de fumar, Walnut ajuda a acceptar el canvi i tot el procés.
  • Per ajudar a no recaure: Chestnut Bud permet aprendre dels errors ja comesos i Agrimony ajuda amb l’ansietat per acceptar les dificultats

El Complex emergència aporta calma instantània als moments d’ansietat.

ESPAI PATROCINAT PER
Biofloral

Logo Biofloral

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Gener 2022