Realitzar una cura detox permet eliminar la sobresaturació de substàncies tòxiques del nostre organisme sobrecarregat. Aquestes substàncies poden ser exògenes, (pol·lució, pesticides…) o endògenes, productes de degradació del propi metabolisme cel·lular que el cos intenta eliminar a través de diferents vies.

Cura detox. Un essencial almenys 2 cops l'any

Quan fer una cura detox?

El nostre cos sol ser capaç de solucionar aquest problema per si mateix, però quan l’entrada de tòxics al cos és superior a la pròpia capacitat d’eliminació és quan necessitem una cura detox i ajudar-nos amb algun suplement que pugui potenciar i enfortir els òrgans d’eliminació de l’organisme. El cos necessita, almenys 1 o 2 cops l’any, netejar-se a fons, drenar tòxics i eliminar-los eficaçment per tal de purificar-se.

Una dieta equilibrada i rica en nutrients, en què s’eliminen greixos saturats, sucres i s’aporta la quantitat suficient de líquids, és ja depurativa per ella mateixa. Si a més incloem certs vegetals, per exemple, els de la família de les cols, com el bròquil i tot tipus de raves, aquests ens poden ajudar a potenciar encara més l’eliminació efectiva de les toxines presents al cos.

Amb què em puc ajudar?

Potenciar la detoxificació del fetge i el buidatge de la vesícula biliar és un bàsic per desembussar l’organisme, de greix, colesterol i tòxics, que es depuren a través del fetge. Aquest òrgan és el gran laboratori del nostre cos i ajudar-lo 2 o 3 cops l’any hauria de ser un essencial a la vida de qualsevol persona per mantenir un bon estat de salut.

Quan l’entrada de tòxics al cos és superior a la capacitat d’eliminació pròpia és quan necessitem una cura detox

La combinació d’un concentrat ecològic de rave negre, carxofa i card marià, ens pot ajudar a optimitzar la detoxificació hepàtica, facilitar l’eliminació de toxines i reparar el dany hepàtic, produït durant les fases de detoxificació, a causa de la generació de radicals lliures. És molt important també suplementar-se després de la presa d’antibiòtics, antiinflamatoris i quan cal eliminar colesterol i triglicèrids.

També ens pot ajudar reduir la sal dels àpats, descansar i dormir les hores que toquen, eliminar l’alcohol i els excitants, incloure aliments antioxidants, prendre aliments rics en probiòtics i prebiòtics i, per descomptat, estar actius i fer exercici regularment. També utilitzar cosmètics i higiene naturals i ecològics.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques, PGD. Dietètica i nutrició

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Gener 2022