Carlos Llamas és el fundador i CEO de WeBotanix, empresa especialitzada en recerca, desenvolupament i comercialització de productes a base de CBD. Llicenciant en MBA Administració i Direcció Internacional d’Empreses, la seva vida professional està lligada al món de l’alimentació i la cosmètica ecològiques i els complements alimentaris, participant en diferents projectes d’àmbit nacional i internacional. Va ser al 2018 quan va decidir apostar pel CBD i desenvolupar WeBotanix.

WeBotanix

Com i per què va néixer WeBotanix? Per què vau apostar pel CBD?

WeBotanix neix en un moment de reorientació professional en el qual detecto una tendència en diferents mercats molt present ja als Estats Units i amb un cert interès en Europa: el CBD. En aquest moment, per a mi és una cosa totalment desconeguda però després d’aprofundir sobre això, capta la meva total atenció i interès com a ingredient terapèutic. A més, diferents estudis privats projecten un mercat a nivell europeu entorn del Cànnabis terapèutic en general i CBD en particular. És aquí quan, sense saber-ho, comença WeBotanix, l’any 2018. Vaig tenir la sort de poder conèixer, des de dins, la indústria del Cànnabis gràcies a un projecte en conjunt amb una empresa estatunidenca de gran envergadura especialitzada en CBD. Això em va permetre obtenir una visió global per a posteriorment traslladar-ho a WeBotanix. El primer pas per a nosaltres va ser crear una àrea d’I+D+i dins de la companyia. És tal el nivell d’importància que li donem a aquesta part que els 3 primers mesos de treball d’aquest àrea van ser exclusivament amb la finalitat de recopilar estudis científics i bibliografia entorn del CBD i els seus beneficis per a, posteriorment, “ficar-nos” en el laboratori a desenvolupar el que volíem oferir als nostres consumidors.

Avui dia, som l’única companyia especialitzada en CBD que comptem amb un departament intern d’I+D+i, això ens permet poder desenvolupar productes segurs, eficaços i d’alt valor afegit amb una única fi: satisfer les necessitats dels nostres consumidors. A més de poder oferir atenció personalitzada a pacients així com suport tècnic i formatiu a diferents professionals i punts de venda.

“En aquest moment existeix un marc regulador que, en la meva opinió, és molt millorable”

Com s’aconsegueix armar una empresa en la indústria del cànnabis a Espanya?

Emprendre, muntar el teu propi projecte, fer realitat un somni, apostar-lo tot a una idea… és sempre molt complicat. És una decisió que, quan es pren, probablement no es coneix el que realment ve després. Però si parlem de Cànnabis llavors tot es complica encara més. En aquest moment existeix un marc regulador que, en la meva opinió, és molt millorable. Tampoc existeix una uniformitat a nivell europeu, a vegades ni dins dels mateixos països… Això és un inconvenient per a poder desenvolupar una empresa en relació al Cànnabis.

A més, existeix un estigma social molt important. Queda per davant una labor formativa i informativa molt alta. Encara així, on és molt fàcil veure inconvenients, nosaltres hi vam veure una oportunitat. Això sí, després de dos anys de treball de recerca, desenvolupament, marcs reguladors, treball de laboratori…. Professionalitat, rigorositat, passió, constància i humilitat són els valors que des del primer dia intentem imprimir en cada pas que donem.

WeBotanix
Oli de CBD 15%, de WeBotanix

A més, sou de les poques marques que comercialitzen cosmètica amb CBD amb certificació ecològica.

Així és, principalment per convicció personal. Conec el sector bio des de dins des de l’any 2006, la seva evolució i sobretot la seva importància envers el planeta. El dia que va néixer WeBotanix era requisit indispensable per a mi treballar sota un estàndard de certificació ecològica. A més, tenim una aposta clara per l’apartat social i mediambiental (Certificació BIO-VEGAN, Embalatge FSC, material reciclable, sota impacte mediambiental… ) i diferents accions que anirem millorant i implementant conforme creixem com a empresa.

“Hi ha una part del Cànnabis en relació al seu potencial terapèutic, en general, i particularment en relació al CBD que és de major importància”

Dius que existeix cert estigma en relació al CBD.

Sens dubte, sí. Històricament, la paraula Cànnabis ha estat lligada directament amb una part negativa que, sí, la té. Però hi ha una part del Cànnabis en relació al seu potencial terapèutic, en general, i particularment en relació al CBD que és molt major i de major importància i a poc a poc l’anirem descobrint. Falta una labor de divulgació molt important tant a professionals com a consumidors finals. La part positiva és que en tots dos casos existeix una predisposició clara cap a això.

‘Innovació, recerca i cerca’ són el vostre senyal d’identitat. Per què?

La part de recerca i innovació no sempre es duu a la pràctica. En el nostre cas, tenia clar que això seria un dels pilars sobre els quals basaríem la nostra marca. Prova d’això és la creació del nostre departament de recerca, desenvolupament i innovació per a poder oferir un concepte de marca en la qual la recerca científica, estudis científics més actualitzats i la cerca i selecció dels millors principis actius anaven a ser una dels nostres senyals d’identitat.

“Falta una tasca de divulgació molt important, tant a professionals com a consumidors finals”

De mitjana, per al llançament d’un nou producte necessitem 8 mesos. I el primer pas d’aquest procés, una vegada detectada una tendència i possible necessitat en el mercat, és la part de recerca, recopilació i anàlisi d’ingredients, evidència científica, bibliografia, etc. Només així ens assegurem poder oferir un producte segur i eficaç. A l’hora de parlar de fabricació, treballem sota els estàndards més exigents de la indústria com són normativa GMP, ISO9001 i ISO22716. La nostra línia d’olis de CBD es fabrica en un laboratori especialitzat únicament en extracció i processament de Cànnabis, això es tradueix en seguretat i qualitat per al consumidor.

WeBotanix
Crema facial de CBD, de WeBotanix

Vau començar amb 3 olis, però el vostre catàleg es va expandint. Com imagines el futur de WeBotanix?

Efectivament, avui dia comptem amb un catàleg de 6 referències, compost per una línia d’olis de diferents concentracions (nostre top vendes), a més d’una crema facial de dia i nit, apta per a tot tipus de pells i la nostra última novetat, Cremigel Oseo Recovery. El futur de WeBotanix passa per oferir un assortiment el més ampli possible i de la màxima seguretat i qualitat entorn del món del Cànnabis es refereix, acompanyat per un coneixement tècnic d’alt nivell, que es traduirà en un suport i suport a consumidors, professionals i canals de venda.

Aquest 2022, el nostre objectiu és establir els fonaments com a empresa a nivell recursos humans i operatius, establir una xarxa de distribució a nivell nacional estable i de futur i començar a mirar cap al mercat internacional del qual comencem a rebre els nostres primers contactes.

Autor: Oriol Urrutia, Co-Editor i Politòleg.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Gener 2022