Les instal·lacions de la Cooperativa d’Artesa de Segre (Noguera) acolliran, el proper dimarts 25 de gener, una jornada dedicada a l’alimentació ecològica i de proximitat. L’objectiu de l’activitat, organitzada pel Grup SERHS Distribució d’alimentació conjuntament amb l’ACCAC (Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya), és crear un punt de confluència d’experiències amb noves idees per avançar en l’elaboració de menús més saludables i sostenibles.

Aprenentatge comú com a incentiu de l’alimentació ecològica

A partir de l’aprenentatge comú entre tots els participants, l’activitat pretén afavorir un canvi en el model actual de gestió dels menjadors, més transparent i compromès amb la salut de les persones i el medi ambient. Pel que fa al programa, la jornada comptarà amb dues parts diferenciades: un bloc de ponències i un dinar ecològic.

L’objectiu és afavorir un canvi en el model actual de gestió dels menjadors, més transparent i compromès amb la salut i el medi ambient

Durant el matí, es duran a terme un seguit de xerrades per posar en context els assistents, conscienciar sobre la sostenibilitat en les cuines destinades a l’alimentació infantil i juvenil i donar a conèixer nous productes i partners amb els quals SERHS ja ha començat a treballar, amb la voluntat d’incorporar els productes de proximitat i ECO a la seva oferta comercial. En aquest primer bloc hi intervindran: Ramon Pons, director comercial d’Hort del Silenci (marca d’alimentació ecològica de la Cooperativa d’Artesa de Segre), Diana Reinoso, sociòloga especialitzada en Medi Ambient a “Te lo sirvo verde” (consultoria de restauració sostenible) i el Grup SERHS Distribució, amb una presentació de les novetats ecològiques i sostenibles.

Dinar ecològic i de proximitat amb productes cultivats a les terres de Lleida

D’altra banda, la jornada també contempla un dinar ecològic que elaborarà el xef Sergi de Meià (president de l’Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica) amb aliments ecològics d’Hort del Silenci, basat en llegums i pasta alimentària feta amb cereals antics (recuperació de llavors tradicionals en camps propis i de proximitat, cultivats amb pràctiques agrícoles sostenibles). Els postres de l’àpat aniran a càrrec de Torrons i Mel Alemany, que recentment ha presentat un torró elaborat amb la seva mel i cigrons d’Hort del Silenci. La creació d’aquest dolç, que també ha estat obra del xef Sergi de Meià, ha estat a partir de la recreació i recuperació d’una recepta de la cuina medieval catalana.

Es tracta d’unir coneixements gastronòmics i territori, potenciant la proximitat i l’alimentació saludable

Tan Sergi de Meià com Torrons i Mels Alemany, que estaran presents a la Jornada, estan arrelats a la Noguera, comarca on s’ubica la Cooperativa d’Artesa de Segre. Per tant, es tracta d’unir coneixements gastronòmics i territori, potenciant la proximitat i l’alimentació saludable.

Sobre Hort del Silenci

Hort del Silenci és una empresa agrícola amb caràcter i vocació comercial que vol arrelar i ser còmplice del territori, per potenciar la iniciativa del producte de producció ecològica i de proximitat. Està integrada dins d’ECO Artesa 2058, que és la branca de producció ecològica de la Cooperativa d’Artesa de Segre. Especialitzada en producció d’alimentació ecològica humana i animal, ECO Artesa 2058 neix de la voluntat de Cooperativa d’Artesa de Segre de créixer junt amb la societat, adaptant-se als requeriments de sostenibilitat, millora qualitativa i seguretat alimentària, estant presents des del cultiu i producció fins a l’elaboració final, amb el propòsit de ser més a prop del consumidor, oferint articles d’alimentació local i ecològica certificada.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Gener 2022