Ecovalia, l’associació professional espanyola de la producció ecològica, reclama mesures que condueixin a models econòmics dirigits a la sostenibilitat i a l’aprofitament responsable dels recursos naturals, així com una Llei per a Andalusia (com la que hi ha a Castella-la Manxa) en consonància amb l’Estratègia Espanyola d’Economia Circular.

El nostre impacte ecològic

El canvi climàtic, l’esgotament de recursos o la pèrdua de biodiversitat són alguns dels efectes que està provocant el nostre model de societat. És hora de plantejar accions, de millorar l’eficiència del nostre pas per aquest món, el qual té els recursos finits i no podem enderrocar-los com si fossin infinits.

Segons apunta el secretari general d’Ecovalia, Diego Granado, la producció ecològica “basa molts dels seus principis en l’aprofitament i la reutilització dels recursos, els quals són compatibles amb els models que promou l’economia circular. Un exemple molt gràfic pot ser la integració de bestiar i agricultura, on les dejeccions del bestiar són els fertilitzants, o la utilització de cobertes verdes, on la flora adventícia serveix d’aliment per al bestiar. Igualment, les plantes de compostatge de pinyolada de les almàsseres s’estan convertint en excel·lents fertilitzants, passant de ser residus a ser subproductes perfectament aprofitables. O en l’àmbit de la gastronomia, on es propugna el malbaratament zero d’aliments”.

«És més necessari que mai adoptar models econòmics adreçats a la sostenibilitat i a l’aprofitament responsable dels recursos naturals»

A més, Granado afegeix que en un entorn com el que marca el Pacte Verd Europeu, on els europeus volem assolir la neutralitat climàtica el 2050, “és més necessari que mai adoptar mesures que ens condueixin a models econòmics adreçats a la sostenibilitat ia l’aprofitament responsable dels recursos naturals, model en què la Producció Ecològica és un paradigma. Mesures com disposar d’una Llei d’Economia Circular a Andalusia, com la que ja hi ha a Castella-la Manxa, i que va en consonància amb l’Estratègia Espanyola d’Economia Circular”.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Febrer 2022