La Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica/Agroecologia (SEAE) compleix 30 anys com a entitat privada sense ànim de lucre, treballant per unir els esforços de la ciència, l’acadèmia, la producció i el consum, entre altres àmbits, amb la finalitat d’impulsar la millora i difusió del coneixement sobre la producció d’aliments de qualitat amb base agroecològica i el desenvolupament rural sostenible.

seae 30 años

1992-2022

Va ser l’any 1992 quan un grup de persones apassionades per la defensa de la producció ecològica -com a garant d’un model de producció respectuós amb la salut humana i de l’entorn- van decidir fundar aquesta associació. I des de llavors, SEAE ha estat acompanyant i representant al sector ecològic, i sobretot, potenciant el reconeixement i l’acceptació de l’Agroecologia i l’Agricultura Ecològica davant la societat i les administracions.

Des de 1992 SEAE ha estat acompanyant i representant al sector ecològic

Avui dia compta amb gairebé 1.000 associats entre persones i, també, entitats (associacions, cooperatives, empreses…). Encara que la seva projecció i incidència, van més enllà. Des de SEAE es desenvolupen, any rere any, diferents accions i activitats per a fomentar, coordinar i facilitar la recerca, l’ensenyament, l’assessorament i la difusió de tots els aspectes relacionats amb l’Agricultura Ecològica, l’Agroecologia i el desenvolupament rural sustentable. Tot aquest tipus d’accions de formació, esdeveniments, campanyes i més pot consultar-se en la Memòria més recent, la del 2021. La resta de memòries estan disponibles, en obert, en la web de SEAE.

Moltes maneres de celebrar un aniversari

SEAE va començar aquest 2022 amb una fita important per a la celebració d’aquests 30 anys de trajectòria: un canvi d’identitat visual. Nou logo, noves formes i colors per a identificar-se, però la mateixa essència amb la qual porta tres dècades treballant. A aquest canvi s’uneixen altres novetats relacionades amb la millora de totes les plataformes digitals de SEAE: el seu web, la web de la Revista Ae i l’Aula Virtual de formació online. A partir del pròxim mes d’abril, podran veure’s (i gaudir-se) totes aquestes novetats.

El XIV Congrés Internacional d’Agricultura Ecològica tindrà lloc a Palma (Mallorca)

Serà previ a la celebració de la gran trobada, l’acte central en el qual l’entitat està bolcant tots els seus esforços: el XIV Congrés Internacional d’Agricultura Ecològica, que tindrà lloc a Palma (Mallorca), del dilluns 25 al dimecres 27 d’abril. Aquest acte compta amb la participació de grans referents en el sector ecològic i agroecològic, locals, estatals i internacionals, que es donaran cita en aquest congrés per a intercanviar, analitzar i proposar, des de diversos vessants de la producció ecològica i agroecologia, sobre els 2 temes transversals de l’eix central d’aquest esdeveniment: Sobirania Alimentària i Emergència Climàtica.

En el marc d’aquest Congrés, el dimarts 26 d’abril, SEAE està preparant una reunió molt especial amb socis/as i participants en l’esdeveniment: serà un sopar, en un enclavament memorable de la ciutat de Palma, en la qual hi haurà moltes sorpreses, retrobaments, records i reconeixements i, fins i tot, un ball! Al llarg d’aquest mes, es revelaran més novetats a través de la web i xarxes socials de SEAE.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2022