Les xifres d’insomni estan augmentant vertiginosament a tot el món. Segons la Societat Espanyola de Neurologia, es calcula que augmenta més d’un 35% la prevalença d’insomni clínic alhora que els patrons de son han canviat en un 50-70% de la població. Les xifres anteriors a la pandèmia ja indicaven més de 4 milions d’espanyols adults amb insomni i més de 2 milions d’espanyols consumint diàriament ansiolítics.

flores de bach
123rfLimited©maxshot

Relació entre salut, somni i ansietat

El 18 de març se celebra el Dia Mundial del Son, promogut per la Societat Mundial del Son amb l’objectiu d’una millor prevenció i maneig dels problemes del son. Hi ha una relació directa entre una persona sana i un son adequat, ja que el son compleix funcions fisiològiques tan fonamentals com restaurar l’homeòstasi (equilibri) del Sistema Nerviós Central (SNC) i de la resta dels teixits, restablir els magatzems d’energia cel·lular ( l’anomenat ATP) i emmagatzemar i conservar dades a la memòria.

La relació entre por, insomni i ansietat és evident. Els remeis florals de Bach són una gran ajuda, compatibles amb altres medicaments i els pot prendre qualsevol persona: ancians, nens, embarassades o persones polimedicades.

Un origen emocional

Per al metge cirurgià, bacteriòleg i patòleg Edward Bach, que va desenvolupar els 38 remeis florals, totes les malalties físiques tenen un origen emocional, per la qual cosa veia fonamental, pel camí a l’equilibri i la salut, rebutjar la por i l’ansietat a la que ens condueix, ja que ens fa més susceptibles a la malaltia. Un dels tres primers remeis que Bach va identificar va ser la flor “Mimulus” (mimosa) que permet desenvolupar el valor i la força en situacions de pors conegudes.

Tenint sempre en compte que cada persona reacciona de diferent forma davant de les diverses situacions, alguns dels remeis florals que podrien emprar-se en els casos d’ansietat, por i insomni són:

  • Cherry Plum, per a l’ansietat sorgida per la por a perdre el control.
  • Rock Rose, per dissoldre el terror i les pors paralitzants.
  • Agrimony, per als que pateixen per amagar les emocions tortuoses i l’angoixa inconscient.
  • Star of Bethelem, per ajudar amb les seqüeles d’un xoc, una vivència límit i el desconsol que provoca.
  • White Chesnut, per ajudar els que tenen pensaments recurrents i obsessius. El famós remei rescat que Edward Bach va crear, en recull alguns.

Sobre Biofloral

BIOFLORAL, fa més de 20 anys que treballa en els coneixements ancestrals de recuperar la salut a través de la natura. Entre ells, produeix els remeis florals d’Edward Bach de manera artesanal, respectant el mètode original. A més del seu cultiu ecològic i del certificat Demeter, les flors són curosament cultivades, seleccionades i recol·lectades per persones que les coneixen i tracten amb cura per mantenir potenciades les seves propietats energètiques durant tot el procés. El nou kit remei rescat dia i nit reuneix:

  • Remei rescat dia: amb la fórmula original del Dr.Bach per trobar la calma i la serenitat en situacions en què les emocions poden ser difícils de controlar (per exemple, un ensurt sobtat, un accident, una crisi d’ansietat).
  • Remei rescat nit: fórmula original del Dr.Bach junt amb White chestnut per aturar els pensaments repetitius i calmar la ment. Enfocat a poder descansar molt millor a la nit.

ESPAI PATROCINAT PER
Biofloral

Logo Biofloral

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2022

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here