A la primavera, el cos es reinicia després d’haver-se mantingut latent durant l’estació hivernal. Aquest és un moment ideal per depurar i afavorir-ne la desintoxicació.

detoxificar en primavera
123rfLimited©sushytska. Germinats de remolatxa, girasol i rave

Depurar l’organisme

En general, el nostre sistema immunitari pot bregar fàcilment amb les toxines. Tot i això, els tòxics poden assentar-se i sobresaturar les vies d’eliminació, produint diferents signes que ens indiquen la necessitat imminent de depurar, per poder continuar el nostre dia a dia amb més energia i vitalitat. La presència de toxines a l’organisme la podem reconèixer com a fatiga, accentuació dels processos inflamatoris, dolors inespecífics i també alteracions de l’estat d’ànim.

L’objectiu del procés de desintoxicació és eliminar els residus dels teixits i les toxines emmagatzemades a l’organisme. Les substàncies tòxiques s’acumulen al nostre organisme com a conseqüència del sedentarisme, consum de menjar escombraries, sovint amb alt percentatge de proteïnes animals, sucres refinats, colorants i conservants.

L’aportació de certs concentrats de plantes i verdures ens pot ajudar a impulsar la neteja del cos

Desintoxicar amb l’ajuda de la dieta

La principal ajuda per afavorir la depuració implica fer canvis a la dieta. Ajudar el cos durant l’estació primaveral és un bàsic per adaptar-nos millor al canvi progressiu de temperatura, combatre l’astènia, aclarir la nostra ment i revitalitzar el cos. Quan s’inicia la depuració en aquest període és molt més eficient i repercuteix immediatament a la salut de tot el cos.

És bo reduir el consum de tòxics a la dieta, evitar els aliments molt salats, el sucre i els greixos, i reduir el temps de cocció dels aliments. També oxigenar-se amb l’activitat física adequada, prendre la quantitat òptima de líquids i fer una dieta lleugera que afavoreixi el consum de llegums, espècies, germinats, arrels, verdures i hortalisses de producció ecològica. També serà molt útil millorar el treball dels òrgans d’eliminació del cos i accelerar l’eliminació de toxines, a través de la presa dels concentrats de rave negre i carxofa, sabors amargs que agraden al fetge i l’enforteixen, i afavorir-ne també la protecció del fetge davant de l’estrès oxidatiu i la depuració hepàtica amb plantes com el card marià, el desmodium i la camamilla romana, per tal d’optimitzar la desintoxicació, equilibrar el sistema digestiu i afavorir un bon metabolisme del colesterol i els triglicèrids, per tornar equilibri i harmonia al cos.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques, PGD. Dietètica i nutrició

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2022