Igual que la salut no és només l’absència de malaltia, l’alimentació no és només la ingesta de menjar per obtenir els macronutrients (proteïnes, greixos i hidrats de carboni) i micronutrients (vitamines, minerals) que l’organisme necessita per a la vida. Parlem dels tipus d’aliments necessaris per a la vida i la importància que tenen en equilibri amb el planeta.

alimentos necesarios
123rfLimited©mheim301165

Aliments i energia vital

Tot organisme viu té una despesa d’energia i matèria, que ha de reposar del medi ambient. De la mateixa manera que el planeta Terra consta d’una part sòlida, una altra de líquida, una altra de gasosa i una altra d’electromagnètica, el nostre organisme compta amb una estructura sòlida (proteïnes, greixos, minerals…), una de líquida (sang, limfa, sucs gàstrics…), una gasosa (oxigen) i una electromagnètica (ADN, sistema nerviós, la polaritat de la membrana cel·lular…). Així, també distingim 4 tipus d’aliments dels que obtenim la nostra energia vital (els nutrients que prenem del menjar, l’aigua que bevem, l’aire que respirem i la llum del sol que rebem…). Sense ells la vida no seria possible i la qualitat de tots ells serà fonamental per mantenir la salut.

Tanmateix, encara que sigui una alimentació lliure de tòxics, cal processar tot allò que prové del món exterior. En ingerir aliment, cal el procés de digestió per poder absorbir els nutrients, transportar-los, metabolitzar i excretar la part tòxica. I constantment s’estan produint al nostre organisme processos de sanació dels quals no en som conscients. Només quan ens fem conscients d’uns símptomes, és quan apareix el que anomenem malaltia, que no és una cosa que apareix de cop i volta, sinó que s’ha anat gestant i que suposa una adaptació que fa l’organisme en trencar-se de manera continuada l’equilibri en el seu interior, i amb les lleis universals de la naturalesa.

Convivim amb milions de virus i bacteris que compleixen funcions indispensables per a la vida al nostre interior i a l’exterior

La situació actual mostra clarament un planeta i una societat malalts. Som un microcosmos dins un macrocosmos i tot està interrelacionat dins i fora del nostre organisme. Convivim amb milions de virus i bacteris que compleixen funcions indispensables per a la vida al nostre interior i a l’exterior. S’estima que a la Terra hi ha 10.000 milions més de bacteris i virus, que estrelles a l’univers. Però ens trobem combatent un virus que sembla estar emmalaltint a nivell mundial. Els científics van anunciar ja fa anys que l’abús d’antibiòtics provocava la resistència bacteriana. Potser no es tracta només de combatre, potser ens hem de replantejar què manipulem i alterem a la xarxa natural de la vida.

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2022