Es considera al·lèrgia a una reacció o una resposta anòmala del sistema immune davant d’una substància que, en si, és inofensiva. Actualment, a Espanya l’al·lèrgia afecta el 25% de la població i es preveu que, d’aquí a dues dècades, el percentatge de la població afectada podria arribar al 40 o 50%. Per això, se la considera com una de les pandèmies del segle XXI.

alergia
123rf Limited©budabar

Cada vegada més freqüent

Segons el Centre Europeu de la Fundació per a la Recerca de les Al·lèrgies (ECARF), “s’estima que un de cada dos nadons nascuts el 2020 a Europa tindrà algun tipus d’al·lèrgia al llarg de la vida“. I a Espanya, una de cada quatre persones pateix algun tipus de trastorn al·lèrgic.

Actualment, a Espanya l’al·lèrgia afecta el 25% de la població

Encara que la temporada més intensa de pòl·lens se segueix concentrant a la primavera, les condicions climatològiques amb la, cada cop més freqüent, insuficiència de pluja, l’increment de la temperatura a causa del canvi climàtic, els canvis nutricionals, l’exposició a més contaminants i al·lèrgens (pesticides, conservants, fertilitzants…), l’excés d’higiene o l’abús de medicaments, entre altres raons, fan que els registres d’al·lèrgies hagin incrementat notablement, no només a les èpoques d’hivern, sinó també pel que fa al tipus de substàncies que les desencadenen. De vegades, els que la pateixen la confonen amb processos gripals, però que en realitat són processos al·lèrgics.

Tipus d’al·lèrgia

Principalment es distingeix entre al·lèrgies: respiratòries, cutànies i alimentàries.

  • Al·lèrgies respiratòries: asma (amb sibilàncies, opressió al pit, dispnea, tos), rinitis (obstrucció nasal, esternuts en salves, rinorrea) conjuntivitis, otitis mitjana serosa.
  • Al·lèrgies cutànies: dermatitis atòpica, dermatitis de contacte, urticària, angioedema (que poden donar lloc a casos d’asfíxia) o reaccions per radiació solar.
  • Al·lèrgies alimentàries: en els nens, les més freqüents solen ser a l’ou, la llet, el blat i la soja. En nens grans i adults són freqüents al peix i altres aliments com els fruits secs (especialment el cacauet) o el marisc, que poden produir al·lèrgia a qualsevol edat. També algunes fruites com la pinya, el meló o la poma.

La gravetat dependrà de la quantitat d’aliment que s’ingereixi i els símptomes solen començar 2 hores després d’haver menjat o potser abans. Els signes claus són urticària, veu ronca i sibilàncies. Però se’n poden donar altres com diarrea, dificultat per empassar, picor, desmai, nàusees, congestió nasal, vòmits, inflor de llavis, entre d’altres.

Principalment es distingeix entre al·lèrgies: respiratòries, cutànies i alimentàries

Herbalgem

Herbalgem, laboratori de gemmoteràpia concentrada BIO, segueix les investigacions del metge belga, Pol Henry, que va desenvolupar la gemmoteràpia i compta amb un sistema de producció sense congelació de les gemmes, que preserva tots els minerals, aminoàcids i àcids nucleics de les plantes. Per això, es recol·lecta diàriament i s’estabilitza in situ, en una maceració a parts iguals d’aigua, glicerina i alcohol vegetal ecològic. Així s’extreuen diferents principis actius que concentren tot el potencial de la planta.

Allargem Spray ajuda a recuperar l’equilibri en quadres de sensibilitat al·lèrgica. Aquest complex protector a base de gemmes de groseller negre, brots tendres de romaní i pròpoli alleuja les molèsties associades a les reaccions al·lèrgiques. 1 polvorització bucal un màxim de 5 vegades al dia.

Optigem parpelles Spray per calmar els ulls irritats cansats i inflats, blefaritis. Conté blauet (planta utilitzada des de l’Edat Mitjana per a ulls cansats) i ectoïna (amb efecte hidratant, reparador i antienvelliment). 1 a 2 polvoritzacions directament sobre les parpelles tancades.

ESPAI PATROCINAT PER
Herbalgem
Herbalgem

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Abril 2022