IFOAM Organics Europe celebra el seu 20è aniversari. Establerta en 2002 com la veu unida del moviment ecològic europeu, ara representa a més de 400.000 operadors alimentaris en tota Europa, i a un moviment ecològic divers i pròsper davant les institucions de la UE.

IFOAM Organics Europe 20 anys

La millor opció per a garantir el subministrament d’aliments

Jan Plagge, President d’IFOAM Organics Europe, assenyala: «El creixement de IFOAM Organics Europe i del moviment ecològic europeu és un testimoniatge que l’agricultura ecològica és més que un mètode de producció inspirador i pioner. També és una eina política que ajudarà a Europa a enfrontar-se als reptes socials actuals, com les crisis del clima i de la biodiversitat». I afegeix: «Durant aquests últims 20 anys, els operadors ecològics han demostrat que poden produir aliments d’alta qualitat sense fertilitzants ni pesticides sintètics, i amb una major inversió en recerca, els rendiments ecològics continuaran augmentant. L’agricultura ecològica també ofereix solucions per a adaptar-se a les canviants condicions climàtiques i fer que la nostra producció d’aliments sigui més resistent i menys dependent dels inputs d’alt consum energètic. Com a persona amb experiència en agricultura ecològica, estic convençut que la producció ecològica és la millor opció per a garantir el subministrament d’aliments per a les generacions actuals i futures».

«La producció ecològica és una eina política que ajudarà a Europa a enfrontar-se als reptes socials actuals, com les crisis del clima i de la biodiversitat»

Eduardo Cuoco, Director d’IFOAM Organics Europe, afegeix: «La presència del moviment ecològic a Brussel·les ha crescut juntament amb el nombre de productors i processadors ecològics a Europa durant els últims vint anys, i l’agricultura ecològica és ara reconeguda com el principal projecte europeu per a fer el nostre sistema alimentari més sostenible. L’objectiu del 25% d’agricultura ecològica de les estratègies ‘Del Camp a la Taula’ i ‘Biodiversitat’ és un reconeixement dels beneficis de l’agricultura ecològica per al medi ambient, els agricultors i els consumidors. Queda molt per fer perquè l’agricultura sigui més resistent i estigui d’acord amb els límits planetaris, però el moviment ecològic pot estar orgullós de tot el que ha aconseguit fins ara, pel reconeixement de la seva contribució a molts objectius polítics europeus. Els consumidors també confien en la producció ecològica, i el fet que el mercat hagi crescut fins als 44.800 milions d’euros ho demostra».

IFOAM Organics Europe espera amb interès els pròxims 20 anys de col·laboració amb les institucions de la UE i les parts interessades per a fer que Europa sigui més ecològica.

  • Més informació a la página web i les xarxes socials d’IFOAM Organics Europe.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Maig 2022

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here