Organic Food & Eco Living Iberia 2022 es prepara per a obrir les seves portes a IFEMA MADRID els pròxims dies 8 i 9 de juny. Tres setmanes abans de l’inici de la fira, els organitzadors fan públic un atractiu conjunt d’oradors que repartiran les seves ponències en tres escenaris, tres «Theatre», que inclouen dues sessions en anglès sobre l’auge de la producció ecològica a Portugal. En total, el programa de seminaris de l’esdeveniment comptarà amb més de 30 sessions, en les quals es tractarà a tot estirar rellevant sobre un sector en constant creixement i amb encara millors perspectives de desenvolupament.

Organic Food & Eco Living Iberia 2022

Tres espais de conferències a Organic Food & Eco Living Iberia 2022

Els tres escenaris, Organic Food TALKS Theatre, The Eco Living TALKS Theatre i Organic Wine TALKS Theatre, mostraran novetats, tendències i temes rellevants de reflexió en sessions gratuïtes que comptaran amb algunes de les millors marques de la sector, incloses Ecovalia, Agrobio, FIAB, Associació Vida Sana, Sol Natural i molts més.

El programa de ponències complementarà l’activitat expositiva de la mostra i el contingut de les sessions proporcionarà als professionals de tota Espanya les tendències essencials de la sector i els coneixements més nous sobre aliments ecològics, cosmètica natural i sostenibilitat a Europa.

Primeres sessions: radiografia del sector

La conferència inaugural, el 8 de juny a les 10.00 hores a càrrec de l’Associació de Cadenes Espanyoles de Supermercats, posarà ja sobre la taula el creixement dels lineals ecològics en els comerços espanyols, com a exemple del que immediatament després exposarà Don Diego Canga Fano, Assessor principal en la Direcció General a càrrec del Pla d’Acció per al desenvolupament de l’agricultura ecològica en la Comissió Europea en la seva ponència a prop de l’agricultura ecològica a la Unió Europea i a Espanya: fortaleses i febleses.

Entre les principals reivindicacions, les compres públiques i impulsar el consum ecològic a Espanya

Entre les principals reivindicacions, una aposta decidida per les compres públiques, per la posada en marxa de manera generalitzada de menús ecològics en centres públics, educatius i sanitaris, com a manera d’impulsar el consum ecològic a Espanya i acostar-lo a la mitjana de la resta d’Europa i al que determinen els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la Unió Europea, tema que també ocuparà sessions en els escenaris de Organic Food & Eco Living Iberia, amb presència d’institucions públiques d’Espanya i altres països.

Màrqueting i logística, el futur

Per a la segona jornada de ponències es posaran sobre la taula aspectes clau de l’activitat ecològica, començant per una sessió sobre ‘greenwashing’ a càrrec de l’Associació Vida Sana.

Organic Food & Eco Living Iberia 2022 prestarà especial atenció a com distingir i promoure el màrqueting per al sector ecològic enfront de pràctiques publicitàries poc honestes que pretenen vestir com a sostenibles activitats econòmiques que no ho són. Per a això, polítiques de comunicació eficaces i efectives, amb la regulació ecològica com a certificat de garantia, una cosa de la qual parlaran el responsable de Comunicació de Ecovalia juntament amb periodistes de l’agència EFE i d’Onda Cero.

Organic Food & Eco Living Iberia 2022 prestarà especial atenció a com distingir i combatre el greenwashing

A més, hi haurà espai també per a parlar de logística, i de mercats globals, de com el sector ecològic està en camí de configurar una cadena de valor internacional alternativa als fluxos comercials globals convencionals. Ecovalia i EncajaBio parlaran de disseny, sostenibilitat, certificació i garantia ecològica en l’embalatge, mentre que Bèlgica parlarà de la situació del sector ecològic en el centre d’Europa. Per fi, una taula rodona amb participació de la Comissió Interamericana d’Agricultura Ecològica juntament amb portaveus del sector del Brasil i l’Argentina mostraran l’accelerat desenvolupament de la producció sostenible a l’altre costat del toll.

Programa del seminari al web

El programa del seminari ja està disponible en el web d’Organic Food & Eco Living Iberia, i es confirmaran noves incorporacions en les pròximes setmanes. Temes com el greenwashing en la cosmètica, vins sostenibles vs vins ecològics, plàstics compostables, màrqueting de productes ecològics, matèries primeres per a alimentació animal i bellesa sostenible, entre altres, seran objecte de difusió i debat en aquestes sessions, entrevistes i taules rodones.

Al final, es tracta de configurar un mapa global, un enfocament 360, que recopili cap a on ha de caminar el creixement del sector ecològic a nivell internacional, amb atenció especial a la Península Ibèrica, la filosofia fonamental de Organic Food & Eco Living Iberia.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Maig 2022