La comunitat hortofructícola es dona cita al nostre país. Fruit Attraction, esdeveniment de referència per a la comercialització mundial de fruites i hortalisses, torna al recinte firal d’IFEMA Madrid els dies 4, 5 i 6 d’octubre. Coorganitzat per FEPEX i IFEMA, l’esdeveniment reunirà i connectarà als professionals de tota la cadena de valor del sector de la fruita i les hortalisses, des de l’àrea de producte fresc, fins a la indústria auxiliar, llavors, fertilitzants, agro-nutrients, transport, embalatge, etiquetatge i punt de venda.

Fruit Attraction
©Bio Eco Actual

Conferències, esdeveniments sectorials i jornades tècniques

Durant tres jornades, els operadors hortofructícoles presentaran mundialment les seves novetats, productes, varietats i serveis afegits al canal de distribució internacional. Entre les activitats, un ampli programa de conferències, esdeveniments sectorials i jornades tècniques amb ponents d’alt nivell per a posar en valor la innovació, el coneixement i la tecnologia del sector. L’espai d’intercanvi es complementarà amb la plataforma digital LIVEConnect per a potenciar la gestió de contactes i el networking. No faltaran els showcookings, l’espai Innovation Hub i els seus premis al millor producte innovador, ni les accions específiques per a desenvolupar estratègies de mercat per a la maduixa, el producte destacat d’aquesta edició.

La producció ecològica guanya presència en l’esdeveniment

Producte ecològic, present i futur

El sector ecològic continua creixent i al seu torn augmenta el nombre d’empreses i productes certificats sota els segells ecològics, que no sols els permeten accedir a nous mercats, sinó també a nous consumidors preocupats per la qualitat, la salut i la sostenibilitat. Davant la crisi climàtica global, la producció bio s’erigeix com a garantia de futur, i cada vegada són més els que veuen el seu potencial per a canviar les regles del joc i establir nous sistemes alimentaris, més resilients i sostenibles.

Els operadors bio es concentraran en l’àrea exclusiva Ecorganic Market

L’organització de Fruit Attraction ho té clar, i amb el pas de les edicions, la producció ecològica guanya presència en l’esdeveniment. Els operadors bio es concentraran en l’Ecorganic Market, una àrea d’exposició exclusiva per a la comercialització i exportació de productes d’aquesta categoria. Oferirà a hortofructícoles, importadors, detallistes, operadors del canal HORECA i distribució les seves propostes. Paral·lelament, se celebrarà la 5a edició de Biofruit Congress, el congrés internacional sobre demanda ecològica i oferta sostenible, que tindrà lloc el dia 4 d’octubre de 15 a 17 hores, en format presencial i online.

Autor: Oriol Urrutia, Co-Editor i Politòleg

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2022