El tercer operador més important del sector ecològic especialitzat a Espanya, Bioconsum, i el principal grup italià d’alimentació ecològica, NaturaSì, formalitzen un acord d’intencions per a consolidar una xarxa de botigues independents del canal especialitzat bio i herbodietètic a Espanya. L’objectiu de la sinergia és crear un model propi, flexible i contextualitzat al mercat nacional, afermant-se com la tercera força del retail bio especialitzat.

NaturaSì entrarà com a soci minoritari a Bioconsum per a desenvolupar la xarxa de botigues ecològiques independents a Espanya. «Volem agrupar el màxim nombre de botigues independents per a generar sinergies, coneixement, força, volum i aprofitar l’experiència d’una marca com la de NaturaSì. La idea és desenvolupar l’ensenya NaturaSì, però amb un model propi, flexible i adequat al context actual d’Espanya», explica en declaracions a Bio Eco Actual, Vadó Mora, gerent del grup Bioconsum, que ressalta la nova dimensió que implica l’aliança amb NaturaSì. Vadó Mora destaca que «NaturaSì és el soci natural amb qui podem desenvolupar aquest projecte. Són botiguers i agrupen botigues independents del sector especialitzat ecològic, igual que ha fet Bioconsum fins ara, i compartim els mateixos valors.»

Amb la voluntat de vertebrar el canal ecològic especialitzat, la nova xarxa es reafirma com a tercera força del retail bio especialitzat, liderat per Veritas i Herbolario Navarro, augmentant així la competència nacional en el sector.

Entre els seus principals objectius, el projecte busca oferir a les botigues una eina de professionalització i viabilitat, gràcies a l’experiència acumulada per NaturaSì i Bioconsum des de fa més de 25 anys. Els seus serveis se centraran especialment a oferir: acompanyament i formació a les botigues, una plataforma logística on les botigues puguin adquirir la majoria del seu assortiment, acords amb les principals marques del sector, serveis d’informàtica i gestió de la informació comuna, distribució de marques de producte exclusives i serveis de màrqueting, entre altres.

A més, l’acord va més enllà de l’àmbit comercial. Té l’ambició de generar un ecosistema, una comunitat, entre la pagesia, productors i productores, botigues i persones consumidores en tot el territori per a fer créixer un model que desenvolupi el producte bio i els valors que el sustenten. Per això, difondre i fer créixer el sector ecològic, amb un especial enfocament cap a la producció biodinàmica, la vinculació en el territori i els productes locals són els seus pilars fonamentals.

Actualment, Bioconsum compta amb 60 botigues associades (consulti aquí el llistat actualitzat), 16 d’elles integrades en la cooperativa Molsa.

Sobre Bioconsum

El grup Bioconsum és una agrupació de més de 60 botigues d’alimentació ecològica i herbodietética. Nascuda l’any 1998 arran de les trobades del Gremi d’Herbolaris, es configura com una xarxa de botigues independents que té com a objectiu millorar la rendibilitat i viabilitat dels negocis associats, gràcies al coneixement compartit i la creació d’eines professionals dels seus associats. Amb més de 20 anys de trajectòria, Bioconsum és el tercer operador més important del sector ecològic especialitzat a Espanya, amb presència fonamentalment a Catalunya i la Comunitat Valenciana. Amb aquesta aliança, el seu àmbit territorial serà tota Espanya.

Sobre NaturaSì

NaturaSì va ser fundada fa més de 30 anys amb l’objectiu de proporcionar a les persones aliments saludables i avui és l’empresa líder a Itàlia en la producció, distribució i venda de productes ecològics en el canal especialitzat, amb més de 300 botigues, 300 empreses agrícoles associades en la xarxa i 8.000 productes actius. Coneguda per les seves marques i el seu compromís amb l’ecològic, el seu objectiu és promoure una alimentació saludable, una agricultura ecològica i biodinàmica saludable i una economia saludable, amb especial atenció al preu just que s’ha de pagar als productors. Amb una facturació de 400 milions d’euros, NaturaSì es troba entre els 5 primers operadors ecològics “pure players” europeus.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Gener 2023