La nova fira de la producció ecològica, Terra Eco, neix al Mediterrani amb l’objectiu d’impulsar i potenciar al sector agroalimentari ecològic, així com per a donar visibilitat i dinamitzar les innovacions tècniques en tots els seus sectors. Els dies 23 i 24 de març, el certamen reunirà en la seva exposició comercial a Fira València les últimes innovacions tècniques en tots els àmbits de la indústria ecològica, a més de productes frescos de l’horta.

Terra Eco

El programa d’activitats paral·leles de Terra Eco va prenent forma

Entre les activitats programades es troben les visites a l’origen de la producció, al camp o als cellers, així com a empreses innovadores on premsa tècnica i compradors VIP, nacionals i internacionals procedents d’Àustria, Alemanya, Bèlgica, França, Països Baixos, Dinamarca, Suècia i Noruega, gràcies a l’acció desenvolupada en col·laboració amb l’IVACE INTERNACIONAL, coneixeran de primera mà el que es cou en el sector. Aquestes visites a l’origen es desenvoluparan el dia previ a l’obertura de la fira, el 21 de març.

Durant la celebració del certamen, els dies 22 i 23 de març, tindrà lloc el Congrés Biocitrics organitzat per UPV i SEAE, on es donaran a conèixer les diferents espècies de cobertes, la seva estacionalitat i beneficis que aporten, així com la seva multifuncionalitat en la citricultura ecològica. A més, es realitzaran tastos de cítrics ecològics amb una pràctica d’anàlisi nutricional comparativa entre cítrics convencionals i ecològics. Per part seva, Vida Sana organitzarà una taula rodona on es debatran estratègies innovadores en la comercialització de productes ecològics.

La nova fira de la producció ecològica, Terra Eco, se celebrarà els dies 23 i 24 de març al recinte de Fira València

El programa de ponències també creix. Es desenvoluparan xerrades sobre bioestimulants i agronutrients a càrrec de l’IVIA, COIAL, UPV i la UV, on es tractaran els seus beneficis davant el canvi climàtic, per a la nostra salut i la qualitat dels aliments; el control de plagues en els cítrics o mitjançant feromones i altres semioquímics en l’estratègia ecològica, així com el maneig integrat de nous agronutrients en l’ús eficient dels recursos o materials vegetals adaptats a l’agricultura ecològica. Totes les xerrades seran impartides per enginyers agrònoms que compartiran els seus coneixements i experiències amb el sector.

Així mateix, al costat de PROAVA, Productes de Qualitat de la Comunitat Valenciana, Terra Eco prepara un escenari, el Túnel dels Sentits, on es realitzaran tastos de vins, olis ecològics i cerveses ecològiques guiades, tots els productes d’origen valencià.

Terra Eco ja compta amb una àmplia oferta expositiva que reunirà, a més de productes frescos i producció ecològica, un gran nombre de signatures que presentaran les seves innovacions tècniques en tots els àmbits de la indústria ecològica. No en va, el certamen busca ser un referent en l’àmbit del R+D+I i tecnologia del sector. Per això, al costat del sector, està preparant un ampli programa de ponències amb les quals donar a conèixer les últimes innovacions tècniques i posar-les al servei dels visitants.

El certamen, en el qual treballen conjuntament la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana al costat de Fira València, veurà la llum els dies 22 i 23 de març.

Per a més informació visiti: www.terraeco.es

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Gener 2023