El sector de l’alimentació està experimentant últimament múltiples transformacions i el 2023 s’enfronta a un any clau per l’elevada taxa d’inflació actual, entre altres reptes. En aquest context, la sostenibilitat tindrà un paper determinant i les polítiques de RSC passaran de ser una obligació a tenir un impacte positiu també en els comptes de resultats.

Prioritzar les alternatives sostenibles al plàstic

“Quan un consumidor agafa un producte del lineal de les nostres botigues, el primer que fa ara és mirar la seva etiqueta. Ja no es té tan en compte aspectes com el preu o la marca, però en canvi sí que es fixa en els ingredients, els processos de producció, les certificacions i el tipus d’envàs, sobretot, les noves generacions”, explica Carolina Girbés, directora de Màrqueting i Comunicació d’Herbolario Navarro.

I és que amb el nou impost mediambiental per a envasos de plàstic d’un sol ús que porta aplicant-se des del gener passat, aquelles empreses que ja havien introduït materials reciclats, compostables i, en definitiva, més sostenibles han vist recompensada econòmicament la seva renovació de l’embalatge. És el cas de la cadena de ecotiendas, Herbolario Navarro, que porta des de fa uns anys renovant constantment els seus embalatges per a minimitzar el seu impacte mediambiental.

Sostenible, saludable, reciclatge, reciclable i lliure de maltractament animal són valors que el client busca

Plàstics reciclables, envasos creats amb canya de sucre o embalatge de metall són algunes de les alternatives per les quals estan apostant les signatures del sector alimentari i que, a més, ara els evitaria haver d’abonar l’impost al plàstic d’un sol ús.

De la mateixa manera, molts departaments d’innovació de companyies d’aquest àmbit han treballat en el upcycling alimentari, és a dir, a trobar formules per a fabricar nous productes alimentosos partint dels subproductes generats en els processos de fabricació. Una pràctica que contribueix a l’economia circular i que ofereix una segona vida a les matèries alimentàries.

Sostenible, saludable, reciclatge, reciclable i lliure de maltractament animal són valors que inclinen la balança de la compra del client. Tota aquesta informació, es troba llambregant l’etiqueta i l’envàs del producte. Especialment, la població jove necessita respondre preguntes sobre el com, l’on, el quan i qui ha produït l’article abans de passar per caixa, així com els materials que s’han utilitzat en el seu envasament.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Febrer 2023