BCorp és un moviment global que busca la transformació del sistema industrial per a donar lloc a una economia més justa i inclusiva. Empreses s’han unit a aquest corrent, comprometent-se a realitzar la seva labor empresarial des d’un punt de vista ètic amb les persones i amb el planeta. Març és el mes que acull la seva celebració, i l’organització no vol deixar de comunicar el seu missatge: “B Corp és molt més que una marca. És un moviment d’empreses que volen deixar marca en el món. Ser B és creure en el poder transformador de les empreses a l’hora de fer front als problemes del món. Però per a realment canviar el món, el moviment #BCorp necessita que empreses i ciutadania anem junts/es més enllà”.

Les empreses que reben el segell es diferencien per la naturalesa ètica i sostenible de la seva activitat. Biogran és una empresa certificada amb el segell B Corp, i marques dins del grup com Abbot Kinney’s, Whole Earth i Cupper treballen cada dia per a generar menys impacte mig ambiental. “Com a BCorp estem transformant la manera de  fer i ser empresa. Creem valor social, ambiental  i econòmic, utilitzant la força de l’empresa com a  motor de canvi per a canviar les coses, millorar el  món i prioritzar a les persones i el planeta”.

L’elecció del consumidor cap a un producte que provingui d’un procés de producció responsable i conscient és cada vegada major. La tendència de vendes d’empreses que comuniquen el seu costat verd està elevant-se per sobre de les companyies que es mostren reticents al canvi.

Les empreses que reben el segell bCorp es diferencien per la naturalesa ètica i sostenible de la seva activitat

La marca Cupper, líder en el mercat de tes i infusions, ha eliminat el plàstic dels seus embalatges. Les seves bossetes no contenen blanquejants i l’origen dels seus productes és totalment natural i d’agricultura ecològica. La mateixa filosofia la compleix Whole Earth, amb envasos reciclables i matèries primeres 100% orgàniques.

Una altra gran referència en el sector és el d’Abbot Kinney’s, marca de productes vegetals. Reduint al màxim el residu del seu procés de producció, utilitzen les escorces dels cocos per a crear altres productes com són raspalls de neteja. Una manera d’acostar-se a un cercle de producció cada dia més circular.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2023