El Grup Veritas ha posat en marxa un pla estratègic per impulsar la seva filial que opera en el canal professional i que té com a missió proveir productes ecològics a aquest canal: menjadors escolars, horeca (hotels, restaurants i cafeteries), hospitals i indústria. Amb l’objectiu de sumar forces i donar a conèixer el servei a tots els públics, Anna Ecológica 100% passa a anomenar-se Veritas eco Food Service.

L’empresa es va incorporar al Grup Veritas el 2019 i avui dia proveeix més de 900 centres escolars a Catalunya i un total de 3.500 centres a tota la Península i les Balears entre escoles, hotels, restaurants i clíniques, entre d’altres.

“Ens trobem en un moment d’auge de la demanda de productes ecològics saludables, no només per part dels consumidors finals si no per part de les col·lectivitats”, explica Silvio Elías, fundador de Veritas. “Volem alimentar-nos bé, nosaltres i els nostres fills, en tots els actes de consum, dins i fora de casa”.

Les administracions públiques també ho tenen clar i defineixen lleis que fomenten l’obligatorietat de certs criteris de contractació. El projecte de reial decret del setembre de 2022 del Ministeri de Consum inclou criteris mínims de sostenibilitat en relació amb la presència en menús escolars d’un contingut mínim de fruites i hortalisses de temporada i proximitat (un 45%) i aliments de producció ecològica (un 5%). Si ens comparem amb el nostre país veí França, des de l’1 de gener de 2022, tots els centres escolars tenen marcat un mínim d’un 50% de productes de proximitat i un 20% de certificats ecològics.

Veritas eco Food Service compta amb més de 6.000 referències amb certificació ecològica, obrador propi de pa i pastisseria ecològics i formats adaptats a les necessitats del canal professional

Veritas eco Food Service està totalment alineada amb aquests criteris. De fet, va ser el primer proveïdor d’aliments a canal professional amb una cartera de productes exclusivament ecològics i de proximitat. Veritas eco Food Service destaca per tenir més de 6.000 referències amb certificació ecològica, obrador propi de pa i pastisseria ecològics, plats preparats elaborats a la seva pròpia cuina, formats adaptats exclusivament a les necessitats del canal professional i cobertura a tot el territori peninsular i les Balears.

A més, més enllà del proveïment de productes ecològics i de proximitat, Veritas eco Food Service continuarà apostant per la divulgació i l’educació de l’alimentació saludable, i per fomentar el consum de matèries primeres ecològiques. El compromís inclou actuacions alineades amb el consum responsable i la sostenibilitat.

La seva planta logística de més de 10.000 m2 se situa a Lliçà d’Amunt. Aquest centre permet a Veritas eco Food Service, entre moltes altres possibilitats, poder treballar amb les tres temperatures alimentàries: sec, fred i congelat, de manera que assegura un servei complet, amb una orientació clara al client.

Veritas fa més de 20 anys que aposta pels aliments saludables i de proximitat que provenen de la producció ecològica certificada a través dels seus supermercats. El seu propòsit ha estat sempre ferm: oferir una alimentació saludable per a les persones i el planeta. Amb Veritas eco Food Service el grup Veritas fa un pas endavant en el seu objectiu.

La divulgació i l’educació de l’alimentació saludable, així com el foment del consum de matèries primeres ecològiques, és una aposta del grup

Sobre el Grup Veritas

El Grup Veritas és la cadena de supermercats líder en compromís amb la salut de les persones i la sostenibilitat a Espanya. Des que es va fundar el 2002 a Barcelona, amb l’objectiu d’acostar la millor alimentació possible a tothom, ja disposa de 80 botigues, incloent-hi la botiga online, amb les quals dona servei a 200.000 famílies, a través de dues ensenyes: Veritas a Catalunya, el País Basc, Navarra, les Illes Balears, Madrid, Andorra i la Comunitat Valenciana, on també és present amb Ecorganic.

Veritas elabora el pa, la brioixeria i els plats a punt per menjar ecològics que ven a les seves botigues. Des de la seva filial Veritas eco Food Service, el Grup distribueix a col·lectivitats com escoles, hospitals i empreses, i a hotels i restaurants, a tota la Península i les Baleares. Amb més de 6.000 productes, Veritas és pionera en la introducció de productes amb certificat ecològic. Afavoreix el producte de proximitat, de temporada i de cultiu ecològic, i està compromesa amb la salut, el sabor, el medi ambient i el consum responsable.

Veritas va ser el primer supermercat europeu a aconseguir la certificació B Corp el 2016; això significa i reconeix que és una empresa compromesa amb la salut de les persones i el planeta.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2023