La cadena d’ecobotigues, Herbolario Navarro, acaba de llançar el seu primer baròmetre sobre hàbits de consum que apunta que més del 70% de la clientela està disposada a pagar més per productes ecològics. L’emergència que va suposar la crisi sanitària de la COVID-19 va augmentar el nivell de conscienciació i l’aposta dels consumidors respecte als productes locals.

productos ecológicos

En concret, la proximitat dels productes influeix en la decisió de compra de gairebé el 50% de les persones enquestades. A més, el 62,3% dels participants afirmen que tenen molt en compte i aposten pels productes de temporada. “Aquesta tendència és cada vegada més palpable i ve impulsada, sobretot, per les noves generacions que estan més compromeses amb la cura del medi ambient”, explica Pepe Navarro, director general d’ Herbolario Navarro.

L’embalatge també té cada vegada més pes en els processos de compra. Segons el baròmetre, el 47% de la mostra té en compte si els envasos són sostenibles. Cada vegada més, trobem a les botigues embalatges amb plàstics reciclables, envasos creats amb canya de sucre o de metall que s’han convertit en algunes de les alternatives per les quals estan apostant les signatures del sector alimentari i que, a més, ara els evitaria haver d’abonar l’impost al plàstic d’un sol ús que porta aplicant-se des del gener passat.

El 80% tenen en compte i li paren esment a l’etiqueta dels envasos

“Quan un consumidor agafa un producte del lineal de les nostres botigues, el primer que fa ara és mirar la seva etiqueta. Ja no es té tan en compte aspectes com el preu o la marca, però en canvi sí que es fixa en els ingredients, els processos de producció, les certificacions i el tipus d’envàs”, apunta Carolina Girbés, directora de Màrqueting i Comunicació d’Herbolario Navarro. De fet, segons dades del baròmetre, el 80% dels participants tenen en compte i li paren esment a l’etiqueta dels envasos.

Si apliquen polítiques de responsabilitat social corporativa, d’economia circular o de sostenibilitat, són uns altres dels factors que cada vegada més influeixen en la clientela a l’hora de decantar-se per l’una o l’altra cadena d’alimentació. D’aquesta manera, s’evidencia que les persones cada vegada valorem més que els nostres hàbits de compra siguin sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. Però, sobretot, que les empreses hagin d’estar en sintonia amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible.

Sobre Herbolario Navarro

Herbolario Navarro és un referent a nivell nacional en el canal herbolari i d’ecobotigues sostenibles. Amb més de 50 botigues físiques i un canal de venda online, la companyia adapta la herbodietética i els productes naturals a les tendències i necessitats de cada època per a acostar la salut natural i el benestar a tots els seus clients.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juny 2023