Veritas, la cadena de supermercats 100% ecològics anuncia que continua compensant la seva empremta de carboni, reafirmant el seu compromís de mantenir-se com a empresa ‘carbon neutral’. La cadena de supermercats ecològics s’alinea així amb els objectius europeus d’aconseguir una Europa neutra de carboni per a l’any 2050.

Veritas Sant Pere

Reduir i compensar

Des del seu primer mesurament el 2015, Veritas va aconseguir el 2021 l’objectiu europeu de reducció del 50% i el 2022 va aconseguir continuar reduint el seu impacte climàtic en un 23% addicional. Aquests esforços han permès que el 2021 Veritas aconseguís l’objectiu europeu de reducció del 50% de les emissions respecte al seu primer mesurament el 2015, i que el 2022 hagi aconseguit reduir les emissions un 27% més, tenint en compte dades comparables de la Petjada de Carboni 2021 / Petjada de Carboni 2022.

En matèria de reducció, les seves principals accions han estat la instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum energètic, l’adopció de llums LED i portes a les neveres de les botigues, el reemplaçament de gasos refrigerants per opcions més sostenibles, la introducció de vehicles elèctrics en el lliurament de comandes a domicili i el foment de la compra zero waste a les seves botigues a través de la compra a granel i la utilització d’envasos reutilitzables o compostables.

Per part seva, la compensació de la petjada de carboni implica contrarestar les emissions de CO2 generades per una persona, empresa, organització, producte o servei durant una activitat, a través d’una inversió econòmica en projectes ambientals. Per això i amb el clar objectiu de compensar la seva petjada, Veritas ja va compensar la seva petjada de carboni 2021 amb el programa marc de la Generalitat de Catalunya, gestionat juntament amb l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

Però ara, en aquest compromís de ser neutra en carboni, l’empresa ha compensat les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) generades el 2022 i que no ha pogut reduir mitjançant la participació en dos projectes: reforestació de la serra d’El Pobo (Terol) i ramaderia regenerativa a la Patagònia argentina.

Sierra de El Pobo
Sierra de El Pobo (Teruel)

Regeneració ecosistèmica

Mostra del seu compromís amb el territori és la participació de Veritas en un projecte de regeneració local a la serra d’El Pobo, a la província de Terol, gestionat per ReTree, empresa B Corp amb la qual compartim comunitat i valors. E l projecte se centra en la reforestació d’una zona que ha sofert una desforestació significativa a causa de la tala descontrolada de fusta. La falta d’arbres en el que fa molt temps va ser un bosc ha causat una enorme pèrdua de biodiversitat a tota la zona.

Pastura regenerativa

Veritas reconeix el potencial del sector agrícola en la lluita contra l’emergència climàtica; per això ha donat suport a un projecte de ramaderia regenerativa liderat per l’empresa Ruuts. Aquest projecte utilitza la pastura controlada per regenerar àrees degradades a la Patagònia argentina. Veritas s’enorgulleix de ser la primera empresa europea a compensar la seva petjada a través de crèdits de carboni regeneratius.

D’aquesta manera, Veritas es converteix en la primera empresa europea a compensar la seva petjada a través de crèdits de carboni regeneratius. L’empresa considera que aquest enfocament és fonamental per a la regeneració d’ecosistemes danyats després d’anys de degradació del sòl a causa de l’agricultura intensiva.

Els dos projectes, més enllà de regenerar els sòls, augmentar la biodiversitat territorial, i retornar la vida als ecosistemes de la zona, generen un impacte social positiu amb les comunitats locals, ja que augmenten l’activitat i la riquesa local d’aquestes zones.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juny 2023