Veritas consolida el seu creixement i reafirma la seva posició com a líder del mercat ecològic, després de tancar l’any 2022 amb una facturació de més de 113 milions d’euros, aconseguint un creixement del 5.1% en comparació amb l’exercici anterior. Aquest creixement està per sobre de l’augment del 1.2% registrat el 2021.

Veritas crece
Façana de la nova botiga d’Arenys de Mar que obrirà les portes aquest dijous.

Veritas consolida el seu creixement

Aquest 5.1% d’increment s’ha produït en un context en el qual el cost de l’energia ha tingut un impacte destacat en el negoci. De fet, si comparem amb 2021, la despesa en subministraments ha augmentat un 92%, per sobre dels 2.44 milions d’euros. A més, cal destacar també l’esforç de contenció de preus al públic, fent més accessible que mai l’opció ecològica respecte al producte convencional.

Durant el 2022, coincidint amb el vintè aniversari de la companyia, la cadena de supermercats 100% ecològics va centrar els seus esforços a consolidar el seu parc de botigues, amb una nova obertura, nou botigues reformades i tres botigues menys per reposicionament del model de negoci. En total, s’han invertit prop d’1.7 milions d’euros en aquestes operacions.

Expansió de la xarxa d’establiments en 3 anys

A més del canal online, Veritas compta amb un total de 79 punts de venda físics, amb la incorporació del nou supermercat que s’obrirà a Arenys de Mar aquest dijous 6 de juliol. Aquest punt de venda forma part del projecte d’expansió de la xarxa d’establiments, que preveu obrir fins a 20 botigues més en els pròxims 3 anys.

Veritas continua apostant per obrir establiments de majors dimensions, amb una superfície d’entre 500 i 800 metres quadrats i amb aparcament. Es tracta de botigues construïdes des de zero a la seva grandària sobre un solar, amb el format stand-alone. En paral·lel, Veritas ha reforçat la seva aposta per les persones, que aconsegueix ja els 800 treballadors i treballadores. Aquest creixement s’ha complementat amb un intens pla de formació.

Silvio Elías, president i cofundador de Veritas, ha valorat amb satisfacció les xifres de la companyia: “El grup Veritas continua amb el creixement sòlid i sostingut dels últims anys, on ha demostrat el seu compromís com a empresa transformadora. L’estratègia d’expansió fins a 2025 evidència la confiança en el potencial de creixement de la companyia i en la nostra capacitat per a liderar aquest mercat”.

Veritas consolida el seu creixement i reafirma la seva posició com a líder del mercat ecològic

Nova botiga a Arenys

En aquesta estratègia d’expansió, Veritas reafirma la seva aposta per la comarca del Maresme, amb la inauguració, aquest dijous 6 de juliol, d’un nou punt de venda a Arenys de Mar. D’aquesta manera, la cadena de supermercats 100% ecològics ja compta amb quatre supermercats a la comarca, on també té botigues a Mataró, Premià de Mar i El Masnou.

La nova botiga d’Arenys ocupa 9 persones i està situada a peu de la N-II (molt prop dels cinemes Ocine). Ocupa un espai de venda de 388 metres quadrats (la més gran del Maresme), altres 200 si comptem tota la superfície útil, i compta amb aparcament exterior. Un establiment on els clients poden gaudir d’una proposta completa i consistent de producte amb certificació ecològica. Destaquen una àmplia oferta de fruites i verdures de temporada i proximitat, un forn d’elaboració pròpia i una carnisseria al tall.

Veritas crece
Interior d’un dels 79 punts de venda que té Veritas.

Fruit del compromís de l’empresa amb la sostenibilitat i efectes del canvi climàtic, la botiga disposa d’equipament per a minimitzar la seva petjada de carboni. S’han instal·lat plaques fotovoltaiques de 54kWp de potència, que permeten autoproduir fins al 50% del consum del punt de venda. També compta amb màquina de clima d’alt rendiment i eficiència i una nevera d’última generació que permet un estalvi d’entre el 30 i el 50% respecte a altres aparells del mercat.

Compromesos amb la neutralitat de carboni

Conscient de la urgència i la importància d’abordar el canvi climàtic, Veritas ha implementat també diverses mesures per a reduir el seu impacte ambiental i compensar la seva empremta de carboni. L’empresa s’anticipa així als objectius europeus d’aconseguir una Europa neutra en carboni per al 2050.

En matèria de reducció, les seves principals accions han estat la instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum energètic. A més, ha apostat per l’adopció de llums LED i portes en les neveres de les botigues, el reemplaçament de gasos refrigerants per opcions més sostenibles, la introducció de vehicles elèctrics en el lliurament de comandes a domicili i el foment de la compra “zero waste” a les botigues, a través de la compra a granel i la utilització d’envasos reutilitzables o compostables.

A més del canal online, Veritas compta amb un total de 79 punts de venda físics

L’empresa, amb certificació B Corp des de 2016 i guardonada amb diversos premis al llarg de l’any, ha aconseguit la neutralitat en carboni, compensant la seva petjada de carboni a través del programa ‘Acords Voluntaris’ de la Generalitat de Catalunya.

Sobre el grup Veritas

Grup Veritas és la cadena de supermercats líder en compromís amb la salut de les persones i la sostenibilitat a Espanya. Des de la seva fundació en 2002 a Barcelona, amb l’objectiu d’acostar la millor alimentació possible a tothom, ja compta amb 79 botigues, incloent-hi la botiga online, amb les quals dona servei a 200.000 famílies, a través de dues ensenyes: Veritas a Catalunya, País Basc, Navarra, Illes Balears, Madrid, Andorra i Comunitat Valenciana, on també és present amb Ecorganic.

Veritas elabora el pa, la brioixeria i els plats llestos per a menjar ecològics que embeni a les botigues. Des de la seva filial Veritas eco Food Service, el Grup distribueix a col·lectivitats com a col·legis, hospitals i empreses, i en hotels i restaurants, en tota la Península i Balears.

Amb més de 6.000 productes, Veritas és pionera en la introducció de productes amb certificat ecològic. Afavoreix el producte de proximitat, temporada i cultiu ecològic, i està compromesa amb la salut, el sabor, el medi ambient i el consum responsable.

Veritas va ser el primer supermercat europeu a aconseguir la certificació B Corp l’any 2016, en reconeixement al seu compromís amb la salut de les persones i el planeta. Les Empreses B Corp representen el model d’empresa sostenible i regenerativa més avançat del món. A diferència de les companyies que només persegueixen fins econòmics, les B Corps compleixen amb els alts estàndards d’acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat legal.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juliol 2023