No hay duda de que el ejercicio físico es una de las bases fundamentales para una vida saludable y para la prevención de múltiples enfermedades. Fomentar el deporte desde la infancia y mantener la práctica de ejercicio físico aún en edades avanzadas (con ejercicios de resistencia para mejorar la masa y fuerza muscular, de equilibrio y de flexibilidad) contribuye claramente a un envejecimiento saludable. Pero cuando hablamos de deporte a niveles más intensos y mucho más, a nivel de competición, entonces no podemos olvidar que el ejercicio físico es en sí mismo oxidativo y pro inflamatorio.

nutrició i la suplementació
123rfLimited©jalephoto

Alimentación y deporte

Per aconseguir un rendiment esportiu més gran es porta a l’organisme a un estrès oxidatiu molt alt i per aquest motiu, cada vegada s’incideix més en la importància de la nutrició tant a nivell de macronutrients (proteïnes, carbohidrats i lípids) i de micronutrients (vitamines, minerals, enzims), com en la recuperació, el descans, la salut intestinal i la mental.

Al marge d’individualitzar sempre segons les característiques pròpies de la persona, el tipus d’esport, el seu estil de vida, les condicions mediambientals,… cal tenir present que és bàsica una nutrició adequada amb una dieta adaptada i guiada per un professional, especialment a esport d’alta competició. Perquè una cosa és l’alimentació que depèn de nosaltres com a acte voluntari i una altra la nutrició, que depèn del que assimilem. I, per descomptat, és indispensable una òptima hidratació per mantenir l’equilibri intra i extracel·lular.

L’exercici físic és una de les bases fonamentals per a una vida saludable

D’altra banda, cada dia hi ha més investigació i evidència científica que la suplementació amb micronutrients (vitamines, minerals, enzims…) als esportistes és molt recomanable a nivell de prevenció de lesions i suport a la salut, d’enfortiment de la resistència, millora del rendiment i de la producció d’energia (el que es coneix com a “ajudes ergogèniques”) i com a reforç per facilitar la recuperació.

L’aportació de suplements que ajudin el sistema immune, el sistema nerviós, el metabolisme energètic, la cicatrització, la desinflamació, l’oxigenació o la potència muscular, entre d’altres, és una cosa que tenen molt en compte i que personalitzen els professionals que treballen al món de la salut de l’esportista: la medicina esportiva, la nutrició esportiva, la fisioteràpia i la psicologia.

Sobre HERBALGEM

HERBALGEM, laboratori de gemmoteràpia concentrada BIO, compta amb un sistema de producció sense congelació de les gemmes, que preserva tots els minerals, aminoàcids i àcids nucleics de les plantes. Per això recol·lecta diàriament i estabilitza in situ, en una maceració a parts iguals d’aigua, glicerina i alcohol vegetal ecològic.

Per aconseguir un rendiment esportiu més gran es porta a l’organisme a un estrès oxidatiu molt alt i per aquest motiu, cada vegada s’incideix més en la importància de la nutrició

Un exemple és la saba fresca de bedoll, rica en oligoelements, polifenols, vitamines i altres nutrients, reconeguda pel seu gran poder depuratiu.

Sportisavia: combinació perfecta per als esportistes que necessiten millorar el seu estat general. Les gemmes de nabiu ajudaran a metabolitzar els sucres i a propiciar una millor circulació capil·lar; les gemmes d’avellaner contribueixen a una millor qualitat en la respiració i, per tant, millor oxigenació. Això sumat a la resta de gemmes i a la saba fresca de bedoll, principal component, actua sobre l’organisme, tonificant el metabolisme i ajudant a reduir la inflamació dels teixits.

D’altra banda, l’Oli essencial de Gingebre de Pranarom ajuda en general el sistema digestiu i, per les seves propietats antiinflamatòries i calmants, els dolors musculars i articulars i la recuperació després d’un intens esforç esportiu.

ESPAI PATROCINAT PER
Herbalgem
Herbalgem

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Setembre 2023