Tàrrega acull una nova edició de la fira dels productes ecològics i de proximitat, qualitat de vida i estalvi energètic. En la seva 23a edició, la Fira del Medi Ambient de Tàrrega es celebrarà el cap de setmana del 21 i el 22 d’octubre al Pavelló del Club Natació.

Fira del Medi Ambient de Tàrrega
Taller interactiu “Zero Plàstic als oceans”

Sostenibilitat i medi ambient, eixos centrals

La Fira del Medi Ambient de Tàrrega és una fira multisectorial que té com a eix central la sostenibilitat i el medi ambient. Les persones visitants podran conèixer l’oferta i diverses iniciatives relacionades amb energies renovables, vehicles híbrids i elèctrics, construcció sostenible, gestió de residus, producció ecològica i biodiversitat, entre d’altres.

Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega, esdevé un punt de trobada per a tots els amants dels aliments ecològics, locals i de temporada, així com per als defensors del reciclatge i la reutilització de materials.

Una fira multisectorial que té com a eix central la sostenibilitat i el medi ambient

La fira també es centra en les energies renovables i comunitats energètiques, la promoció de la salut i el benestar, les plantes aromàtiques amb beneficis per a la salut, i compta amb la participació d’organitzacions no governamentals i entitats locals dedicades al comerç just, així com de la protectora d’animals de Tàrrega.

Ponències, xerrades i experiències

La 23a edició també posarà èmfasi en les activitats de conscienciació per a la preservació del medi ambient. En aquest sentit, acollirà la jornada tècnica organitzada per l’Escola Agrària de Tàrrega sobre les repercussions del canvi climàtic als nostres boscos i a la societat, comptant amb la participació de representants del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

La 23a edició també posarà èmfasi en les activitats de conscienciació per a la preservació del medi ambient

Dins el programa destaca la ponència “Els boscos del segle XXI. D’on venim i cap on anem”, impartida pel científic i naturalista Martí Boada, que es durà a terme el dissabte 21 d’octubre a les 17:30h al Pavelló Firal.

A més de ponències i xerrades, la fira ofereix una àmplia gamma d’experiències, com ara degustacions d’olis de les Garrigues i herbes aromàtiques, xocolata feta amb garrofes del Camp de Tarragona, tallers interactius com “Zero Plàstic als oceans”, projeccions al Planetari a cel obert de 360 graus, jocs centrats en la sostenibilitat, art floral japonès i projeccions de documentals, acompanyades de narracions amb música en directe.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Setembre 2023