En els últims anys, el sector de l’alimentació a Espanya ha incorporat de manera constant nous productes i tendències per a satisfer les actuals necessitats dels consumidors que, cada vegada més, aposten per una alimentació saludable.

123rfLimited©anaumenko

En aquest sentit, la tornada al col·le i a la rutina, també ha portat noves tendències en alimentació que s’imposaran en els pròxims mesos. La primera d’elles, són els productes fermentats, és a dir, aliments transformats mitjançant el creixement controlat de microorganismes, com a bacteris, llevats i fins i tot unes certes floridures. Aquests productes cada vegada més s’incorporaran en les dietes dels espanyols, ja que, nutricionistes i experts els recomanen per a restaurar i conservar la flora intestinal. Per això, ja són molts els establiments d’alimentació que els han incorporat a la seva oferta de productes.

Una altra de les tendències que veurem despuntar i que es consolidarà l’any vinent, són els productes rics en proteïnes ‘low carb’. Encara que aquest tipus de dieta que prioritza aquests aliments ja fa anys que es coneix en el món del fitness, ara cada vegada més són els clients que demanden aquest tipus de productes. No obstant això, incorporar aquests aliments pot resultar complex a vegades, per això, sempre és recomanable rebre atenció personalitzada per a pautar i determinar com incorporar el seu consum.

Els consumidors cada vegada valoren més els productes de proximitat i exigeixen un etiquetatge en el qual es detalli l’origen dels aliments

“Després de l’estiu, sempre experimentem un auge de clients que venen preguntant per opcions saludables i rutines que incorporar a les seves dietes per a millorar la seva salut digestiva. Nosaltres sempre recomanem no buscar productes ‘miracle’ sinó apostar per una dieta equilibrada amb productes de proximitat i temporada”, explica Carolina Girbés, directora de màrqueting i comunicació a Herbolario Navarro.

A més, de cara al pròxim any el sector de l’alimentació haurà de centrar-se no sols a incorporar i oferir aquests nous productes sinó a continuar sent el més sostenible possible. Amb el nou impost mediambiental per a envasos de plàstic d’un sol ús que porta aplicant-se des del gener passat, aquelles empreses que ja havien introduït materials reciclats, compostables i, en definitiva, més sostenibles han vist recompensada econòmicament la seva renovació de l’embalatge.

Plàstics reciclables, envasos creats amb canya de sucre o embalatge de metall són algunes de les alternatives per les quals estan apostant les signatures del sector alimentari i que, a més, ara els evitaria haver d’abonar l’impost al plàstic d’un sol ús.

De la mateixa manera, hauran de comptar amb bons etiquetatges dels productes, ja que, sobretot els consumidors més joves exigeixen etiquetes completes que detallin la procedència dels productes, entre altres qüestions.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2023