Espanya figura com el cinquè país de la Unió Europea amb nivells d’estrès més grans segons les últimes dades combinades d’Eurostat i altres organismes i institucions europees.

nivells d’estrès
123rfLimited©jarun011

D’altra banda, sabem per la Societat Espanyola de Neurologia que el 48% de la població adulta espanyola i el 25% de la població infantil no té un son de qualitat. Segons les darreres dades que es publicaven, “més de 12 milions de persones es desperten amb la sensació de no haver tingut un son reparador o finalitzen el dia molt cansades i, a més, més de 4 milions pateixen algun tipus de trastorn del son crònic i greu”.

Tant l’estrès com el son suposen dos processos fonamentals de la nostra biologia i tots dos s’influeixen recíprocament ja que els nivells d’estrès alt afecten el son i els problemes de son generen alhora estrès, cansament, manca de rendiment i alteracions emocionals. En tots dos processos té un paper important una hormona anomenada cortisol. Tant l’estrès sostingut com els desordres crònics del son provoquen un augment de cortisol i un afecta l’altre. No només l’estrès és responsable d’alteracions en el son, sinó que aquestes últimes també acaben provocant aquesta desregulació al cortisol.

La prevenció és clau per mantenir l’equilibri del nostre organisme

Necessitem una certa dosi d’estrès per posar-nos alerta en determinades situacions, però l’estrès sostingut en el temps, el crònic, és el que desequilibra el nostre organisme i desencadena múltiples símptomes que depenen de la persona i van des de contractures cervicals, dolors lumbars, gastritis, dermatitis, caiguda de cabell o augment en els nivells de colesterol fins a hipertensió arterial, infarts o hemorràgies cerebrals.

Com sempre, la prevenció, pilar fonamental per a una nova medicina, torna a ser la clau per mantenir l’equilibri del nostre organisme i per evitar o minimitzar els possibles efectes. A més d’una alimentació equilibrada i lliure de tòxics, amb suplements que reforcin els nutrients necessaris i altres que ens puguin ajudar en els moments crítics (com poden ser les flors de Bach, els olis essencials, les gemmes, els que individualment puguem necessitar…), és important l’exercici físic regular; procurar respectar els cicles circadians, és a dir, adequar els ritmes biològics sobre la base de la rotació de la Terra en el seu recorregut al voltant del Sol, per regular la nostra activitat metabòlica, hormonal; una respiració adequada amb temps per a la relaxació; així com la cura de la nostra microbiota i de les nostres emocions.

Sobre HerbalGem

HERBALGEM, laboratori de gemmoteràpia concentrada BIO, treballa amb un sistema de producció que preserva tots els minerals, aminoàcids i àcids nucleics de les plantes, recol·lectant diàriament i estabilitzant in situ. Dins la seva línia de gemmocomplexos d’HerbalGem trobem el complex antiestrès: Calmigem esprai, que ajuda a superar episodis d’estrès gràcies a l’acció de 2 tipus de gemmes i 3 olis essencials. La figuera té propietats relaxants, l’oli essencial de lavanda ajuda a reequilibrar l’energia mental, l’angèlica ajuda amb els estats d’inestabilitat psicològica i el taronger amb els traumes emocionals. La gemma de groseller negre potencia l’efecte dels principis actius d’aquest complex.

D’altra banda, l’AEQT Lavanda (oli essencial quimiotipat) de Pranarom, laboratori líder en aromateràpia científica, ajuda entre altres coses, amb el son i la relaxació. 2 gotes AEQT Lavanda al coll del pijama o a la coixinera afavoriran un son reparador.

ESPAI PATROCINAT PER
Herbalgem
Herbalgem

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2023