Afortunadament, anem sent més conscients de que ocupar-nos de la nostra salut no és una cosa que només hàgim de fer quan ja apareix la malaltia o en edats avançades, sinó que podem curar-nos, és a dir, cuidar-nos (curar ve del llatí “curare” que significa cuidar) de manera quotidiana fent-nos responsables del nostre cos, escoltant-l’ho i adquirint hàbits que ajudin a mantenir l’equilibri natural del nostre organisme.

Prepara les teves defenses
123rf Limited©5second

Sabem que una alimentació rica en nutrients i lliure de tòxics, una bona hidratació i una correcta respiració (incorporant moments de respiracions llargues i profundes), exercici regular, descans adequat i fomentar emocions i pensaments el més positius possibles, són part necessària d’aquesta cura.

A més, ens podem ajudar amb teràpies integratives com l’aromateràpia, que resulta molt interessant i efectiva en aquesta època de fred per prevenir i tractar malalties infeccioses. Els AE com el d’eucaliptus radiata, ravintsara, orenga, farigola, niaoulí, lavanda, romaní, bergamota, arbre de te, llimona o calèndula, entre d’altres, ajuden les nostres defenses i, per exemple, la producció d’immunoglobulines (els anomenats anticossos). Gràcies a molècules com cineol, linalol, terpineol, timol i eucaliptol, s’exerceixen diferents funcions: immunomoduladora, antiviral, antifúngica, antial·lèrgica, antiinflamatòria, analgèsica i antibacteriana. A més, els AE no faciliten l’aparició de ceps resistents (com ha passat amb l’abús dels antibiòtics) i respecten la flora intestinal i altres bacteris benèfics que proliferen a diverses zones del cos.

La inhalació directa (unes gotes en un mocador, vapors aromàtics d’un recipient amb aigua calenta o la difusió a través de microdifusors) és la forma més ràpida perquè un AE dugui a terme la seva funció terapèutica, ja que les seves molècules químiques entren a les vies respiratòries a través de les fosses nasals, gola i bronquis.

Els AE ajuden les nostres defenses i, per exemple, la producció d’immunoglobulines

ambé hi ha barreges formulades d’AE per a les defenses, que es poden emprar tant en difusors, com dissolent en un oli portador com el de jojoba, oliva, o ametlla, i aplicant tòpicament a la zona del tòrax, esquena i plantes dels peus.

És important deixar-nos assessorar per un expert ja que cal conèixer bé aquestes molècules, així com assegurar-se de la qualitat dels olis que han de ser purs, ecològics, naturals, quimotipats (amb les molècules aromàtiques especificades) i amb els controls i procediments adequats de cultiu, recol·lecció, extracció i conservació.

Sobre PRANAROM

PRANAROM, laboratori científic i mèdic, compta amb la denominació AEQT per als seus olis essencials, els quals s’obtenen en un moment precís i durant un període molt específic del procés de destil·lació.

Líder en aromateràpia científica, Pranarom és un dels pioners en la investigació d’olis essencials i aquesta continua sent la seva prioritat. Comta amb més de 300 olis essencials, tots ells quimiotipats, 100% purs, naturals i integrals, procedents de plantes botànica i bioquímicament definides.

Entre els seus olis essencials per ajudar el sistema immune i augmentar les defenses trobem l’AE de ravintsara: ideal per prevenir infeccions per la seva acció antiviral i estimulant immunitari, antibacterià, anticatarral, expectorant i neurotònic. Està especialment indicat en cas d’infeccions virals: grip, mononucleosi, herpes. També ajuda en casos de refredats, bronquitis, sinusitis, així com en el cansament nerviós i físic profund.

ESPAI PATROCINAT PER
Pranarom

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Saludt Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2023