IFOAM Organics Europe lamenta la incapacitat del Parlament Europeu per a arribar a un acord sobre un reglament de reducció de pesticides.

pesticides
123rf Limited©oticki

“És vergonyós que el Parlament Europeu dilueixi i rebutgi el reglament de reducció de pesticides. Els polítics que afirmen que defensen als agricultors negant-se a reduir els pesticides sintètics s’enganyen a si mateixos i al públic. La falta de voluntat política dels responsables polítics per a prendre mesures per a reduir els pesticides fa encara més evident que el desenvolupament de l’agricultura ecològica és la millor manera de protegir la salut de les persones i la naturalesa dels pesticides tòxics”, afirma Eric Gall, Director Adjunt de IFOAM Organics Europe.

L’agricultura ecològica és la prova que és possible produir aliments de qualitat sense recórrer a pesticides sintètics

L’ús generalitzat de plaguicides sintètics representa una important càrrega per a la salut dels ciutadans europeus, i dels agricultors en particular. Els plaguicides sintètics són també la principal causa de la desaparició d’ocells i insectes en el camp europeu i són responsables en gran manera de la contaminació de les nostres aigües amb substàncies tòxiques.

L’agricultura ecològica és la prova que és possible produir aliments de qualitat sense dependre de plaguicides sintètics. L’enfocament ecològic de la cura fitosanitària es basa principalment en mesures agronòmiques preventives i indirectes, com la rotació de cultius, per a gestionar les plagues i malalties, que poden complementar-se quan sigui necessari per a alguns cultius amb solucions de biocontrol com a substàncies naturals, la majoria de les quals es degraden fàcilment en el medi ambient.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2023