Holaluz, companyia tecnològica de transició energètica que té com a propòsit aconseguir un planeta 100% verd, i Veritas, cadena de supermercats líder en la distribució de productes ecològics, uneixen forces amb l’objectiu de maximitzar el seu impacte positiu al planeta i la societat a partir de fomentar hàbits de vida sostenibles entre els empleats i els clients de totes dues companyies.

Holaluz i Veritas

Gràcies a aquest acord, que està actiu des del passat 1 de febrer, més de 130.000 socis del Club Veritas, al voltant de 200.000 famílies que habitualment fan les seves compres a la cadena i els més de 770 empleats de la companyia podran sumar-se a la transició energètica amb la instal·lació de plaques solars d’Holaluz o connectar-se a l’energia 100% verda. Això els permetrà generar estalvis del voltant del 70% a la factura de llum i disminuir, alhora, les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Els empleats d’Holaluz, per la seva banda, podran accedir a tallers i continguts exclusius impartits a l’Espai Terra de Veritas orientats a millorar la qualitat de vida, l’alimentació saludable i ecològica.

Holaluz i Veritas són líders pel seu impacte positiu a les persones i al medi ambient. Les dues companyies compten amb el distintiu BCorp, un segell que engloba més de 44.000 empreses de 77 països i que tenen com a objectiu donar visibilitat a companyies que, més enllà de generar guanys econòmics, innoven per maximitzar el seu impacte positiu als seus equips, a les comunitats on operen i al medi ambient. Aquesta aliança està alineada amb l‟objectiu 17 dels ODS vinculats a les aliances per revitalitzar el desenvolupament sostenible.

A més, Holaluz, que supera els 14.500 contractes solars sota gestió i havent evitat l’emissió de 2,9 MT de CO2 a l’atmosfera, encapçala la transició energètica al país a partir de transformar m2 de teulades en productors d’energia 100% verda per a tothom. Així mateix, compta amb diverses iniciatives orientades a impulsar el seu propòsit de canviar el món, entre les quals destaquen l’adhesió a la iniciativa Business Ambition for 1.5°C de les Nacions Unides, per definir objectius de reducció d’emissions basats en la ciència segons Science Based Target Initiative (SBTi) i el Càlcul de l’empremta de carboni amb abast 1, 2 & 3 verificada segons la norma ISO 14064 que permet mesurar les emissions generades per l’operativa de la companyia i poder treballar en la seva reducció.

“Holaluz va néixer amb el propòsit transcendent d’aconseguir un planeta 100% verd. L’actual emergència climàtica requereix adoptar solucions urgents i Holaluz té la solució per a tot el sistema: la Revolució de les Teulades. Un moviment que transforma m2 de teulades en electricitat verda més barata per a tothom i que persegueix transformar el model de generació d’electricitat vigent –centralitzat i no renovable– cap a un model totalment descarbonitzat. Espanya compta amb un gran potencial per a la generació solar: més de 1.700 hores de sol a l’any i 10 milions de teulades fàcilment transformables en producció d’electricitat verda per a tothom”, comenta Carlota Pi, cofundadora i CEO d’Holaluz.

Més enllà de proveir les llars amb productes saludables i ecològics, Veritas té un clar compromís amb la sostenibilitat. Per això, realitza accions d’impacte positiu tant al medi ambient com per a les persones. En el pla mediambiental, Veritas treballa dia a dia per reduir i compensar la petjada de carboni que produeix la seva activitat i compleix, per segon any consecutiu, el compromís de ser neutra en carboni. Per aconseguir-ho, l’empresa ha compensat les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEI) que no ha pogut reduir mitjançant un projecte de reforestació de la serra d’El Pobo (Terol) i de ramaderia regenerativa a la Patagònia argentina.

Veritas també té un ferm compromís amb les persones; per aquest motiu, impulsa diferents projectes d’impacte social en benefici de col·lectius en situació de vulnerabilitat, contra la discriminació sexual de la dona o amb els productes de comerç just.

Silvio Elías, president i fundador de Veritas, insisteix en la voluntat d’impacte i la vocació transformadora de Veritas: “Per a nosaltres, l’alimentació ecològica no és una finalitat per ella mateixa; és el camí per aconseguir un planeta sostenible que continuï oferint salut a les persones i als éssers vius. És la millor solució davant de l’emergència climàtica i de salut pública que vivim actualment. Nosaltres no demanem a les persones que salvin el planeta, però sí que ens acompanyin amb l’alimentació ecològica, que és el millor producte que hi ha.”

Amb aquesta aliança, Holaluz no només fa un pas més cap a la transició verda, sinó que ho fa de la mà d’un soci amb un propòsit i objectius de futur compartits: promoure un canvi de model per tal d’avançar cap a una vida 100% sostenible combinant el consum d’energia 100% verda i el de productes d’alimentació ecològics i respectuosos amb el medi ambient i les persones.

Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els conceptes i les raons pels quals té sentit un consum conscient i responsable, Veritas impulsa una estratègia de treball en comunitat, sumant forces amb aliats que comparteixen valors d’empresa i visió de futur. En aquesta línia, ha activat accions de màrqueting col·laboratiu, per apropar els seus productes i serveis a tots els públics.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Febrer 2024