Del 30 de maig al 8 de juny de 2014 se celebrarà la segona edició de la Setmana Bio.

La Setmana Bio, que enguany se celebrarà del 30 de maig al 8 de juny, consisteix en una setmana plena d’activitats a l’entorn de la producció i els aliments ecològics per tal de donar-los a conèixer als ciutadans de Catalunya.

Durant aquesta setmana diverses organitzacions del sector, ja siguin productors, empreses que transformen, entitats que es dediquen a la difusió de la producció ecològica, botigues, restaurants, han preparat activitats com visites a camps i granges, xerrades tècniques, mercats de productes locals, menús amb ingredients ecològics, jornades de portes obertes per veure l’elaboració d’aquest tipus d’aliments…

Tot amb l’objectiu que el consumidor, tan el que està habituat a aquest tipus d’aliments com el que no el coneix, s’acosti a conèixer més bé com són i quines virtuts tenen els productes que vénen de l’agricultura ecològica.

En el context europeu aquesta iniciativa no és nova, altres països del nostre entorn també han establert esdeveniments que agrupen activitats variades de promoció i difusió de l’alimentació ecològica. Així, fa anys que a França se celebra el Printemps Bio durant la primera quinzena de juny i a Itàlia, la PrimaveraBio durant tot el mes de maig.

De fet, a casa nostra diferents agents promotors ja fa temps que realitzen actuacions relacionades amb la producció ecològica per tal de donar a conèixer els aliments ecològics i promoure’n el consum. Però durant la Setmana Bio es concentraran desenes d’actuacions, repartides per tot Catalunya, per tal que aquesta sigui un altaveu del sector i una festa per als participants i assistents.

En la primera edició, celebrada la primavera de l’any passat, es van oferir més de 90 actuacions proposades per unes 70 organitzacions de tot Catalunya. La iniciativa va ser molt ben valorada pel sector i enguany es preveu que seran encara més.

El programa de la Setmana Bio 2014 està disponible a la pàgina web: www.gencat.cat/alimentacio/setmanabio.

Aquesta setmana de promoció dels aliments ecològics s’emmarca dins el Programa de Foment de la Producció Agroalimentària Ecològica 2012-2014, establert per la Generalitat de Catalunya. Viu-la en Bio!