BioCultura Barcelona tanca les portes després de quatre dies de fira que han batut tots els rècords d’assistència de públic de les darreres edicions. La Bio-re-evolució ecològica ha superat totes les expectatives de l’organització, arribant a l’aforament màxim del Palau Sant Jordi.

La 21 edició de BioCultura Barcelona al Palau Sant Jordi ha demostrat que la societat vol i es mou per un canvi de rumb, per una alimentació més sana i conscient, per una alternativa ecològica a tots els nivells, i sobretot que exigeix ​​més informació i transparència. Tot i la crisi (o com a conseqüència d’ella) cal rectificar els hàbits de consum cap a un sistema viable, respectuós i sostenible. BioCultura ha ofert alternatives i propostes per a aquesta demanda cada vegada més creixent de producte “Bio”, tant a nivell alimentari com en cosmètica, bioconstrucció o agricultura.

MOLT MÉS QUE UNA FIRA
BioCultura ha aglutinat 700 expositors i més de 200 activitats entre les que ha destacat en aquesta edició el showcooking, els eco xefs que han preparat plats en viu i en directe a BioCultura no només són capaços de preparar delícies explicant cada pas de la recepta, els seus secrets de cuina i petites estratagemes de gourmet, sinó també com aconseguir un major sabor i qualitat en els aliments.

Un tema molt important a BioCultura Barcelona 2014 ha estat en el producte biològic procedent del mar, àrea en què hi ha força desinformació, especialment pel que fa a l’etiquetatge ia la certificació, i també molt desconeixement per part del consumidor pel que fa a les espècies que hi ha en els nostres mars i la procedència del peix. Donada la falta de seguretat que tot això significa per a la salut, tant els productors com els nutricionistes, així com diverses organitzacions ecologistes, han volgut donar una mica de llum sobre aquesta qüestió.

CREIXEMENT IMPARABLE QUE S’ESTÉN A TOTS ELS SECTORS
BioCultura Barcelona segueix creixent com ho fa el mateix sector. Barcelona i Catalunya segueixen a l’avantguarda pel que fa a consum en el rànquing de les comunitats autònomes espanyoles.

Aquest creixement s’ha traslladat del sector alimentari a la cosmètica, la construcció d’habitatges, etc. Perquè el canvi cap a una societat sostenible ha de ser integral. És per això que BioCultura ha acollit diferents projectes innovadors en el sector com perruqueria “Bio”, moda sostenible i ecològica que promou una actitud ètica molt necessària, com la lluita contra explotació infantil i el respecte pel medi ambient durant el procés fabricació.

El bon temps ha acompanyat durant tota la fira i ha fet possible que l’escenari de Bioritmo situat a la part exterior del Palau, sigui tot un èxit.

El primer festival ecològic de Catalunya s’ha unit a BioCultura per oferir una variada programació musical. Un escenari pel qual han passat diferents artistes i dj’s que han fet ballar al públic assistent a ritme de Rumba, Reggae, Rock i altres estils que el primer Festival ecològic de Catalunya engloba en el seu cartell.

Tantmateix les activitats paral·leles a BioCultura han registrat també una nodrida assistència de públic.

Han estat molts els esdeveniments que han tingut lloc a BioCultura Barcelona, ​​entre ells el lliurament dels Premis BioCultura 2014, que es van lliurar el dissabte 10 al Palau Sant Jordi, i han estat guardonats per categories.

Premis Periodístics:
T
elevisió:
Programa L’aventura del saber de TVE
Ràdio:
foto-premis-bio-culturaPrograma El bosc habitat de RNE
Internet:
EFE VERDE
Premsa escrita:
Anabel Pascual d’EFE AGRO
Bloggers:
El Blog de Nina Benito

Premi Eco gastronòmic:
Xavier Pellicer – Barraca – Barcelona

Premi personatge concienciat:
Santiago Santiveri Margarit

Premi establiment bio:
Punt de Sabor de València

I d’aquesta manera BioCultura s’acomiada fins a la pròxima cita de 2014, del 3 al 5 d’octubre a Bilbao, agraint a tots els visitants i als expositors que hagin fet possible aquesta primavera ecològica plena d’èxit.