Marta Villén Mónica Villén Conasi Vive la cocina natural

Marta Villén, (1972) i Mónica Villén, (1968), nascudes a Barcelona de pares andalusos, decideixen tornar a Andalusia fa 25 anys.

Marta, de formació sanitària (infermera) especialitzada en nutrició i teràpies alternatives, i Mónica, de formació artística (escultora) agafen les regnes de Conasi Vive la Cocina Natural a l’any 2011 quan les seves fundadores es van jubilar, i és allà on comença “tot”…

Partint de la rebel·lia i a contracorrent ens comenten “No creiem que la indústria miri per la nostra salut, en absolut, els seus criteris són uns altres… en lloc de menjar aquest “pa-producte-químic” que ens venen, fes-te el pa a casa, amb farines i llevats sans, materials que no ho intoxiquin”. Elles des de Conasi posen tot a disposició de qui vulgui fer-ho i a més elaboren receptes i ajuden als clients que necessiten assessorament. Així ho fan amb tot: germinació, deshidratació, sucs i batuts, llets vegetals, moldre la farina a casa, cuinar sense tòxics… El seu lema: Fes-t’ho tu, no ho compris processat.

BioEco Actual
Amb quins criteris trieu els vostres productes?

En primer lloc, busquem productes sense tòxics: aliments procedents d’agricultura ecològica (i si és possible, biodinàmica) i que els materials que estan en contacte amb els aliments no desprenguin tòxics o el menys possible. I en segon lloc, triem el necessari per elaborar a casa els aliments, no dependre d’aliments industrialitzats.

BioEco Actual
Hem vist que poseu l’accent en el tema dels tòxics en els materials, per què?

Mireu, aquí si que podem dir que ens podem sentir “orgulloses” d’alguna cosa: d’haver mogut la consciència sobre aquest tema, d’haver llançat la idea que no et molestis a comprar ecològic, si a la cuina intoxicaràs tu mateix els aliments amb plàstics, antiadherents i metalls pesats.

Hem ajudat a generar consciència en aquest sentit mitjançant divulgació i buscant productes alternatius que hem introduït de forma pionera i donant la informació més transparent possible. És impossible desfer-se completament de la toxicitat, ho sabem, però entre totes les opcions, busquem el millor, documentant-nos bé amb els fabricants abans d’introduir un producte.

BioEco Actual
Què en penseu del sector ecològic i la seva evolució?

Opinem que hi ha una part sincera però una altra part aprofita una moda. Ens agradaria que el sector ecològic fos més… revolucionari, format per persones realment capaces de defensar el que venen perquè ho viuen de veritat. A vegades ens sembla que és el mateix que el sector convencional, un negoci però amb segell “eco”. Ens referim al fet que si vens eco sigui perquè ho entens, perquè ho vius, perquè realment volem un canvi en aquesta societat.

BioEco Actual
Sou vegetarianes? Quina és la dieta que defenseu?

No som res, no ens adherim a cap dieta, no mengem carn. La Marta ha provat molts tipus d’alimentació: vegetariana, vegana, energètica, grup sanguini, combinar aliments, crua. Amb què em quedo? Amb que cada persona té unes necessitats segons constitució i activitat. Per a mi, que porto una vida bastant sedentària i activitat principalment mental, el que vull són plats poc elaborats, tendència crua, vegetals vius i vibrants (sempre sense extremismes!), Però si em sento nerviosa o desequilibrada, menjo pitjor, més ràpid, més quantitat. Crec que alimentació i estat de consciència estan relacionats.

Per a ningú: lactis, blat, sucre, cremar els aliments, aliments industrialitzats.

Creiem que l’evolució passa pel plat i és contrària a matar i a agredir el nostre cos amb substàncies inassimilables. Menjant el menjar escombraries que ens inunda estem agredint el nostre cos. Si això ens ho fem nosaltres solets i diàriament, ens preguntem què estem generant a altres nivells?

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here