El passat 26 de juny es va presentar la campanya 25 Gramos, que és una producció de VSF Justícia Alimentària Global. Veure vídeo de presentació de la campanya

La campanya “25 Gramos”, impulsada per VSF Justícia Alimentària Global alerta dels perills associats a l’increment del consum de sucre, denuncia les estratègies de la indústria alimentària per fer que el sucre sigui omnipresent en la nostra dieta, alhora que exigeix ​​que es reguli seva comercialització, així com la publicitat de productes ensucrats dirigits al públic infantil i que es limiti el seu accés a través de polítiques impositives, entre altres mesures.

Javier Guzmán, director de VSF Justícia Alimentària Global assenyala que “Hi ha un gran problema amb la mala dieta i les seves conseqüències”. Mentre l’Organització Mundial de la Salut recomana no sobrepassar els 25 grams de sucre al dia, a l’Estat espanyol la mitjana és de 112 grams al dia. Davant d’això cal reclamar mesures “per defensar el dret a una vida sana i saludable, així com el dret a l’alimentació”, subratlla Guzmán.

los alimentos mas comprados25 Gramos recorre les diferents fases de la cadena agroalimentària del sucre, des de la producció fins al consum, passant pel comerç i la distribució d’aquest producte en totes les seves formes analitzant, a través d’aquest paradigmàtic producte les estratègies de l’agroindústria, així com les conseqüències que l’aplicació d’aquest model estan implicant a nivell mundial.

Entre elles trobem condicions laborals infrahumanes en els països productors, destrucció del medi ambient i greus problemes de salut relacionats amb l’increment de casos d’obesitat i sobrepès: el sucre ha deixat de ser dolç per a moltes persones.

Algunes dades:

• L’Estat espanyol és líder europeu en sobrepès infantil.
• La pandèmia del sobrepès i l’obesitat són el cinquè factor principal de risc de defunció en el món.
• Més de la meitat (61%) dels anuncis que apareixen en els canals de televisió d’Espanya són d’aliments poc saludables.
• Els nens i nenes veuen una mitjana de 95 anuncis al cap del dia i més de 34.000 anuncis a l’any.
• El 64% dels consumidors no entén pràcticament res del que llegeix en les etiquetes on es detallen els valors nutritius i els ingredients.
• Avui dia el 75% del sucre consumit no ho veiem. El consumim de manera indirecta, a través dels aliments processats, és el sucre invisible.

     

{video}nWLIiRHUjnQ{/video}     

Campanya 25 Gramos
Vídeo de presentació

Producció: Justícia Alimentària Global (VSF)

25 Gramos és una campanya pel control de la venda i publicitat del sucre.

Per a més informació consulti la web: www.25gramos.org

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here