Organic – Market 06/08/2014
Estudi Séralini: La ciència parla per si sola.

GMOSeralini.org ha acollit amb satisfacció la notícia de la nova publicació de l’estudi de toxicitat crònica en l’herbicida Roundup, a força de glifosat i un blat de moro modificat genèticament comercialitzat NK603 de Monsanto, dirigit pel professor Gilles-Eric Séralini. La reedició restaura l’estudi perquè pugui ser consultat per altres científics. Es pot trobar a Environmental Sciences Europe.

L’estudi va trobar greus danys en el fetge i el ronyó i alteracions hormonals en les rates alimentades amb el blat de moro GM i els baixos nivells de Roundup que estan per sota dels permesos a l’aigua potable a la UE. Els efectes tòxics es van trobar des del blat de moro transgènic provat per si sol, així com de Roundup provat sol i juntament amb el blat de moro. Els resultats addicionals inesperats van ser les taxes més altes de tumors grans i mortalitat en la majoria dels grups de tractament. L’estudi va ser publicat per primera vegada a Food and Chemical Toxicology (FCT) al setembre de 2012, però va ser retirat per l’editor en cap al novembre de 2013 després d’una campanya sostinguda per la crítica i la difamació per científics pro-OMG.

La versió reeditada conté material extra davant les crítiques de la publicació original. Les dades subjacents resultats de l’estudi es publiquen també – a diferència de les dades en esborrany per als estudis de la indústria subjacents a les aprovacions reguladores de Roundup -. No obstant això, el nou treball presenta els mateixos resultats que abans i les conclusions no s’han modificat. S’acompanya d’un comentari a part per l’equip del professor Séralini descrivint els esforços del lobby dels partidaris dels cultius d’OGM per forçar l’editor de FCT per retreure la publicació original. L’article complet està disponible aquí.

L’Institut Cornucòpia comenta que els científics associats amb la indústria de la biotecnologia tornaran a atacar la veracitat del treball de Séralini. Altres científics ja han defensat la seva investigació mentre que altres investigadors independents tenen una visió més matisada i escèptica del seu paper. “No hi ha dubte que no és suficient la investigació que s’ha fet assegurant al públic que el consum d’aliments transgènics, els organismes que mai han existit a la terra abans i molt menys com una part de la dieta humana, són segurs per al consum”, segons l’institut. Més informació aquí.