Josep Maria Erra liquats vegetals

Josep Maria Erra, Vic, Barcelona, enginyer de professió, nascut a la capital de la comarca d’Osona, de la que diu el refrany: a la plana de Vic, nou mesos d’hivern i tres d’infern; fill d’empresari dedicat a la indústria làctia, va trencar amb la tradició familiar establerta i, de forma precursora i visionària, va percebre que el futur estava en les begudes vegetals.

A partir d’aquest moment, el 1991, la seva tenacitat i compromís amb la salut i l’ecologia el porta a produir begudes vegetals ecològiques i certificades de soja, civada, arròs i ametlles, sent la primera empresa productora a Espanya.

Bio Eco Actual
Què et va motivar a situar Liquats Vegetals al Parc Natural del Montseny?

Josep Maria Erra
Vaig venir per l’aigua, ja que el projecte era fer un aliment per consum humà el més natural possible i el primer ingredient era l’aigua, que havia de ser de la màxima qualitat.

Bio Eco Actual
De petit ja em deien a casa que la llet d’ametlles era més sana que la de vaca. Quins són els avantatges que ofereixen al consumidor les begudes vegetals?

Josep Maria Erra
D’entrada els greixos que ens aporten són més insaturats que els d’origen animal i a més no aporten colesterol, això les fa menys pesades de digerir.

Gairebé  totes, poc o molt, aporten fibra a la nostra dieta, cosa favorable tant pel trànsit intestinal, com per mantenir una flora sana que ens ajudarà a absorbir millor els nutrients.

Un altre gran avantatge és que n’hi ha  per tots els gustos o sigui que només has de triar quina et va bé o quina combinació t’agrada més o quina conté el què tu necessites (calci, vitamines, etc.)

Bio Eco Actual
Dóna’ns la teva opinió sobre els vegetals transgènics i el seu ús per al consum humà i no humà, ja que molts animals destinats a alimentació humana mengen pinso amb components transgènics.

Josep Maria Erra
Els aliments transgènics són il·legals ja que van contra la llibertat de l’home, ja que les collites transgèniques contaminen a les no transgèniques, tant és així que ja es mesura pel nivell de contaminació que sigui inferior a 1. En aquest món tots som esclaus de les grans multinacionals.

Bio Eco Actual
Espanya és l’únic país d’Europa on es conreen transgènics i se’ls dóna proteccionisme, ja que la llei no permet etiquetar un producte on figuri per escrit que està “lliure de transgènics”. Com podem saber si un producte és de certificació ecològica i no transgènic?

Josep Maria Erra
Si és ecològica implica que s’utilitzen transgènics en una proporció inferior a l’1%. També hi ha diferències en la composició, que en els productes ecològics, és pràcticament constant, en canvi als no ecològics les composicions acostumen a ser variables (el % de proteïna, sucres…)

En definitiva, el productes que porten el logotip de l’ eurofulla amb un codi d’autoritat de control a sota, tenen la garantia que són de producció agrària ecològica i que per tant no poden ser transgènics. De totes formes, per estar-ne segurs i no tenir ensurts, nosaltres regularment verifiquem la absència de transgènics en les nostres matèries primeres, enviant mostres a laboratoris externs autoritzats.

Bio Eco Actual
El calci i les vitamines A, D2 i E afegides als vostres productes són d’origen vegetal o animal?

Josep Maria Erra
Totes són d’origen vegetal. Les nostres begudes són 100% vegetals i aptes per a tothom, inclosos vegetarians i vegans.

Bio Eco Actual
L’any 2014 està sent un any tremendament actiu per Liquats Vegetals, al febrer vau estar presents a la fira més important del sector de l’alimentació ecològica, BIOFACH a Nuremberg, Alemanya, a l’abril a la fira bianual Alimentària Exhibition, a Barcelona. Cap a on va el consum i què busca el consumidor en general?

Josep Maria Erra
En els últims anys, el consum de les begudes vegetals ha augmentat molt degut a una evolució del consumidor. Ja no prenem begudes vegetals degut a intoleràncies a la lactosa o a diferents al·lèrgies, sinó que les prenem per salut. Està més que demostrat que consumir aliments d’origen vegetal és molt més saludable i això el consumidor, que cada cop està més informat, ho sap.

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here