IPCENA 10/11/2014
IPCENA presenta la Guia pràctica per conèixer la natura de Catalunya.

IPCENA, entitat ecologista, es va iniciar en l’edició de guies de natura l’any 1999. I amb l’experiència que s’anava adquirint en l’edició de guies, i veient que mancava en el territori català una guia de natura que recopilés totes les temàtiques, IPCENA es va animar a crear una tercera guia. Així doncs, després de tres anys treballant-hi, des del 2 de juny que ja es pot gaudir de la Guia pràctica per conèixer la natura de Catalunya.

Catalogada com la primera guia per conèixer la natura del nostre país, consta de 575 pàgines en què han col·laborat 30 experts per conformar els diferents apartats, i té gairebé 1600 il·lustracions a tot color en què han treballat 11 dibuixants.

Els continguts de la Guia abasten tots els temes d’interès per conèixer i interpretar la natura i els paisatges de Catalunya, fent més èmfasi en aquells grups i temàtiques que desperten més atracció: ocells, papallones, orquídies, qualitat dels rius, arbres i arbustos més significatius, etc. Tot procurant trobar l’equilibri entre el rigor científic i el contingut didàctic i, necessàriament, sintètic del text. També inclou informació il·lustrada dels principals grups botànics, faunístics i micològics, així com també geologia i paleontologia (fòssils), informació sobre tots els Espais Naturals Protegits de Catalunya, i fitxes amb rutes i itineraris per descobrir espais de gran valor natural i paisatgístic del país.

Un bon exemplar pels amants de la natura. Llegeix-lo aquí.