Suplementos Solgar és l’empresa pionera en la producció de complements alimentaris, fundada als EUA el 1947 i establerta a Espanya el 1991.

Pedro Porta, Caracas, Veneçuela (1956). Enginyer de Telecomunicacions USB de Caracas, MBA Institut d’Empresa de Madrid, fill d’emigrants espanyols nascuts a Barcelona, és un amant de les coses ben fetes, la qualitat, l’ésser útil, la superació, la innovació, la família, el desenvolupament del seu equip professional i de la seva empresa. El seu principal objectiu social és treballar en una empresa i una indústria que ajudi a millorar la salut i el benestar de l’ésser humà.

Bio Eco Actual
Em vas comentar que estàs interessat en la dieta alcalinitzadora, Com creus que ha de ser una dieta correcta?

Pedro Porta
Depèn molt de les circumstàncies de cada individu. El que sí que és factor comú és que ha de ser equilibrada, amb aliments de bona qualitat i preparats de forma correcta. Cal incloure la major quantitat possible de fruites, verdures, llegums, i proteïnes en nivells correctes, i si tot això pot ser ecològic, molt millor. Al costat de la dieta sana és indispensable un estil de vida saludable que inclogui exercici moderat diàriament.

Bio Eco Actual
Creus que fer sessions diàries de relaxació afavoreix el nostre organisme?

Pedro Porta
Sense cap mena de dubte. Practicar deu o quinze minuts de relaxació mental al dia aporta uns beneficis sorprenents.

Crec que introduir en programes d’educació (a diferents nivells) l’ensenyament d’aquest tipus de disciplines seria molt útil. Jo personalment ho vaig programar en un MBA de directius fa més de quinze anys i l’experiència va ser satisfactòria.

Bio Eco Actual
Els complements alimentaris són necessaris encara que portem una alimentació sana i equilibrada?

Pedro Porta
L’alimentació sana i l’estil de vida adequat són dos aspectes molt importants i prioritaris per mantenir el benestar de l’ésser humà. És molt difícil, en general, mantenir una dieta correcta i equilibrada. En aquests casos els complements alimentaris són de gran ajuda per aconseguir-ho. A més, des del punt de vista de la medicina ortomolecular, els nutrients poden ajudar a prevenir i corregir determinades condicions de la salut. Quan un nutrient és necessari en determinades quantitats per sobre de les CDR, és quan els complements alimentaris també poden ser de gran ajuda.

Encara hi ha persones que pensen que els complements alimentaris pretenen substituir els aliments, i no és així, per això els anomenen “complements alimentaris”.

I al contrari, per molt sana que sigui la teva alimentació, sempre pot ser d’utilitat un bon complement alimentari. Per citar un exemple, un bon probiòtic no hauria de faltar en la ingesta diària de qualsevol individu.

Bio Eco Actual
Les matèries primeres utilitzades en els complements alimentaris són d’origen natural?

Pedro Porta
En el cas concret de SOLGAR les matèries primeres utilitzades són naturals, o sintetitzades de fonts naturals i sempre són d’origen i producció controlada i amb uns altíssims controls de qualitat. Mai s’utilitzen matèries primeres transgèniques.

En els complements alimentaris (igual que en l’alimentació sana) un dels aspectes importants no és la quantitat que ingereixes, sinó la quantitat de la ingesta que arriba al lloc adequat del nostre organisme, en la forma adequada i en el temps adequat. Per aconseguir això la tecnologia que s’utilitzi en la producció de complements alimentaris és de vital importància. Per exemple, un àcid gras essencial d’una font de poca qualitat i sotmès a processos no recomanats, com utilitzar altes temperatures, fa inútil la seva ingesta.

Bio Eco Actual
El packaging de Solgar és inconfusible, de vidre, anima a reutilitzar-lo un cop usat, què opines de l’educació i del reciclatge?

Pedro Porta
El reciclar (i reutilitzar) és una pràctica altament recomanable i necessària. Lamentablement a Espanya falta molta educació en aquest sentit. Em dol veure caixes de cartró o envasos de plàstic en el contenidor de material orgànic quan just al costat hi ha contenidors de reciclatge de paper i envasos. Fins i tot es diria que “està mal vist” reciclar.

Afortunadament dia a dia s’avança positivament, però queda molt camí per recórrer i tot esforç que puguem fer en aquest sentit és poc.

Bio Eco Actual
La majoria dels vostres productes són aptes per a vegans. Com va sorgir aquesta iniciativa per a un col·lectiu tan exigent?

Pedro Porta
Va sorgir de forma natural. No és que els productes es facin pensant exclusiva i específicament per a aquest col·lectiu, sinó que la pròpia elaboració i formulació del complement recomana, que quan sigui possible, sigui vegà o almenys vegetarià. Això permet optimitzar la puresa i biodisponibilitat sigui quin sigui el tipus de dieta que segueixi el consumidor.