queso letur repsol

El Cantero de Letur 18/12/2014
Els formatges de El Cantero de Letur, motiu d’una ruta turística gastronòmica a la Guia Repsol 2015.

La prestigiosa Guia Repsol, en el seu apartat de Rutes pels millors aliments i begudes, inclou els formatges ecològics de cabra del Cantero de Letur.

En l’edició de 2015 que sortirà a la venda en un breu termini, s’inclouen dues rutes gastronòmiques a Castella-la Manxa; la qual té com a centre els formatges de cabra del Cantero de Letur i una altra centrada en els olis de les Muntanyes de Toledo.

La guia dedica vuit pàgines a la ruta dels formatges de El Cantero de Letur, la meitat d’elles parlant dels formatges i les seves propietats, així com qualitats nutritives, usos tradicionals a la cuina de la Serra del Segura d’Albacete i maridatges més adequats amb diferents vins. La quatre pàgines del reportatge es dediquen específicament al turisme de la zona, que té com a eix precisament el casc històric de Letur, declarat d’interès històric-artístic amb els seus carrerons medievals i les seves impressionants miradors sobre la roca. Aquesta ruta inclou també la visita a les poblacions serranes de Yeste, Férez i Socovos.

cabras-cielosLa presència en aquesta prestigiosa guia de gran difusió reconeix la qualitat d’uns formatges ecològics de cabra que El Cantero de Letur fabrica des de fa més de vint anys amb una gran cura de la matèria primera, que inclou l’atenció pel benestar dels animals i una elaboració artesana amb mètodes tradicionals.

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here