Ja entrats en el primer terç del segle XXI, on la implantació del menjar ràpid “fast food” i l’estil de vida accelerat, on la cuina de moltes llars només serveix per escalfar menjar en microones, amb additius, millorants i colorants artificials, sorgeix un sector, el de la “alimentació ecològica”, que va començar a contracorrent fa uns 30 anys i que ara és imprescindible i de màxima necessitat per a la nostra salut i la del nostre planeta, cobrant ple protagonisme en la consciència global actual.

(Imatge: Estand de Catalunya a BioFach (Generalitat – Prodeca) © Bio Eco Actual)

La seva màxima representació és la fira BioFach que agrupa les principals empreses d’alimentació ecològica del món. Es celebra anualment des de fa 26 anys durant el mes de febrer a Nuremberg (Alemanya).

presentacion-bio-eco-en-biofachAllà hem estat Bio Eco Actual presentant-nos com a mitjà de comunicació en la reunió que va organitzar Kai Kreuzer, alma matter de Bio-Markt.Info, fent-nos coincidir als principals mitjans de comunicació especialitzats de la premsa ecològica: Iporex, S.A. (Suïssa), Organic & Wellness News (Canadà), Look Bio (Rússia), Bio Verlag (Alemanya), Organic Belgium (Bèlgica), i Biokurier, (Polònia) entre d’altres, on es va exposar els orígens i motivació de les publicacions presents, recorregut i objectius a mitjà termini.

(Imatge a l’esquerra: BioFach, Sala Cracovia, presentació de Bio Eco Actual a càrreg de Montse Mulé. © Bio Eco Actual)

Vull parlar-vos del que vaig veure: una perfecta sincronia entre el públic professional, expositors i organització, deu pavellons, nou d’alimentació i un de cosmètica (Vivaness), han estat en perfecta harmonia compartint un sol objectiu: augmentar el consum de producció de l’alimentació ecològica i la cosmètica natural. Destacar al pavelló número 5 el gruix de la participació espanyola representada per les seves diferents comunitats autònomes. Vam poder saludar productors, transformadors, distribuïdors i estaments oficials que representen a Catalunya i Espanya, com el país principal de major producció ecològica d’Europa que és. Marques com Vegetalia, El Granero Integral, Dama de Elaia, Cal Valls, Biocop, La Finestra sul Cielo, Soria Natural, Liquats Vegetals, Sol Natural, Herbes del Molí, Alternativa 3, Biográ Sorribas, Alternatur, Triballat España , entre altres, han presentat les seves novetats i han anat teixint llaços comercials amb la resta de països participants.

Les grans superfícies dedicades a l’alimentació com Aldi també hi eren doncs saben que menjar sa és una necessitat per a tots.

Staff-Generalitat

(Imatge: D’esquerra a dreta, Sr. Jordi Bort (Director Prodeca), Josep Mª Pelegrí (Conseller Agricultura), Responsables de Dama de Elaia. © Bio Eco Actual)

Al hall de l’entrada Est, just desprès del control d’accés, ens trobàvem amb un gran aparador de les novetats alimentàries mundials del sector, exposades en un recorregut amè i ben senyalitzat. Alimentar-se sa no és un esnobisme social, és una necessitat, i governs, indústria i consumidors ho saben, no cal arribar a Saturn o Mart per adonar-nos de lo bé que estem a la Terra.

novedadesbiofachpremios

(Imatge: BioFach, estand de Novetats. © Bio Eco Actual)

A BioFach es treballa perquè l’alimentació planetària sigui sostenible i “orgànica”. Estan sorgint noves tendències en alimentació, aliments sense gluten, crudivegans, cereals oblidats de gran importància com el Teff i la Quinua Real, fruites com el coco i els seus derivats (oli, aigua), plats precuinats ecològics d’alta qualitat nutricional i gastronòmica, algues, dietes detox, suplements alimentaris ecològics, etc … milers de productes els que hem vist a BioFach.

reunion-de-prensa-en-biofach-MontseBioFach – Vivaness és més que una fira comercial dedicada als productes d’alimentació ecològica i cosmètica natural, és un referent de bons hàbits, de respecte mediambiental i de comerç just.

(Imatge: Montse Mulé, amb jersei vermell (Bio Eco Actual) parlant amb Adriana Michael (Organic & Wellness News). © Bio Eco Actual)