AlterNativa3 16/02/2015
Novetats del Programa de Beques de Cecocafen, Nicaragua.

A partir del 2011, any en el qual es va iniciar el projecte d’aula informàtica i programa de beques per a fills de socis de la Central de Cooperatives Cafetaleres del Nord CECOCAFEN R.L. S’ha anat avançant i consolidant el treball en el relleu generacional dels joves provinents de les cooperatives cafetaleres, ja que l’objectiu del projecte és la formació dels/les joves, amb la finalitat que aportin els seus coneixements a la comunitat aconseguint millores tècniques, socials i administratives que reverteixin positivament en les condicions laborals i socials.

En el 2014 s’han atorgat beques a 20 estudiants, 12 d’estudis de secundària i 8 universitaris. S’han pogut obrir 3 nous torns de cursos, amb el que s’han pogut augmentar el nombre de beneficiaris. El projecte ha passat a estar gestionat pel Ministeri d’Educació de Nicaragua i el INATEC. Ells es faran càrrec dels professors, i que els títols siguin homologats. Aquest any La Municipalitat ha donat un aula nova on situar l’aula d’informàtica al centre d’estudis de secundària Benjamín Zeledón, on es podrà situar la fotocopiadora i la impressora per poder obtenir recursos per al manteniment de l’aula. També es dotarà aquest 2015 de classes d’anglès, i d’un racó de lectura/biblioteca per als estudiants.

El projecte està gestionat per CECOCAFEN, una cooperativa de petits/es productors de Cafè de Comerç Just a Nicaragua, i compta amb la col·laboració de l’Alcaldia del Tuma La Dalia.

logoalternativa3AlterNativa3 col·labora activament des de l’arrencada d’aquest programa, i va iniciar una campanya crowdfunding que es va dur a terme entre novembre i desembre del 2013, amb el qual es van aconseguir recaptar més de 3.000€ i que han ajudat a aconseguir els objectius del 2014.