jabali libera propuesta

Libera! 19/03/2015
Libera! demana que s’instal·lin reflectors en carreteres per espantar animals.

El col·lectiu animalista Libera! s’ha fet ressò dels últims accidents de trànsit amb la implicació de fauna, el més espectacular amb cavalls a la LU-540 passat recentment, pel que ha demanat que s’adoptin mesures per evitar-los, com ara la instal·lació de reflectors a les vies.

L’associació explica en un comunicat, citant dades de la Direcció General de Trànsit a Galícia, que es produeixen més d’un miler d’accidents a l’any a les carreteres de la Comunitat Autònoma, de vegades amb greus conseqüències per als conductors.

En aquest sentit, Libera! al·ludeix a l’espectacular accident ocorregut fa dues setmanes a la carretera LU-540, en la coneguda com pujada d’A Gañidoira, en xocar un turisme contra tres cavalls que van envair la via, matant als èquids.

A més, en aquesta zona l’associació va denunciar la presència d’aquests éssers vius amb trampes a les seves potes.

Per evitar o reduir en la mesura del possible aquest tipus d’accidents dels animalistes plantegen una sèrie de propostes, entre elles l’ús del sistema de reflectors, emprat en vies americanes i de països centreeuropeus, en aquelles zones on hi ha habitual presència de senglars i cabirols, així com cavalls.

Es tracta, expliquen a la nota, “d’una instal·lació de molt baix cost que aprofita la llum dels vehicles per traçar un reflex que espanta els animals i els desisteix de acostar-se a la via rodada”.

Segons dades que aporta Libera, la proposta dels reflectors ha arribat a reduir la incidència d’accidents en un 100% en carreteres americanes i canadenques molt transitades, i en el cas de vies de menor trànsit rodat el descens ha estat del 73% en els projectes desenvolupats a Alemanya i Suïssa.

Article Original: www.liberaong.org/nota_actualidad.php?id=3828