Bio Eco Actual 12/05/2015
BioCultura Barcelona ens recorda que no cal arribar al col·lapse ecològic global. 
Crònica per Enric Urrutia, director de Bio Eco Actual

Una de les dates més esperades durant tot l’any és el nostre aniversari, perquè ens recorda que un dia vam arribar a aquest planeta i que aquí hi som de pas. Si poguéssim tornar al principi, sense pensar-ho dues vegades allà aniríem, al ventre de la nostra mare on es va originar la nostra vida.

(Imatge: Inauguració de BioCultura dijous passat // BioCultura)

BioCultura Barcelona crea cada any un fenomen similar d’abducció ecològica a milers de persones, al cor de la ciutat de Barcelona, ​​ciutat amb un alt índex de contaminació atmosfèrica, sonora i lumínica. Amb més de 7.500.000 turistes anuals, encara és capaç de plantar cara a tant intrusisme mediambiental i reunir, a la muntanya de Montjuïc, a més de 70.000 persones que estan immerses en l’ecologia com a actitud diària de vida.

biortimeTant per a les que acaben de despertar, com si d’un nadó es tractés, com per als iniciats, l’intercanvi de sinergies és total i més aquest any, on els espais dedicats a alimentació, cosmètica, teràpies alternatives i roba entre altres estaven separats dels espais lúdics (música-Bioritme, restauració i Mama Terra per als més petits).

(Imatge: Espai Bioritme a BioCultura Barcelona // Bio Eco Actual)

Voldria destacar dins de les 350 activitats que s’han realitzat dues d’elles: el lliurament dels “Premis Escola Agricultura i Alimentació Ecològica” en la seva 3ªedició, on l’Associació Vida Sana al costat dels departaments de Territori i Sostenibilitat i Ensenyament i Agricultura de la Generalitat de Catalunya premia diferents escoles de Catalunya per la seva tasca d’escoles “verdes”, i la xerrada que ens va donar Josep Mª Mallarach, consultor de la UNESCO i la UICN a espais naturals sagrats, conduïda per Pedro Burruezo, eco activista, director de The Ecologist i assessor de BioCultura entre altres activitats. L’esperança va tornar a brillar entre els assistents, entre ells la cantautora Marina Rossell, molt sensibilitzada amb la Terra i el seu futur, ens va recordar que cada gest que fem diàriament és de summa importància per a no causar un dany irreparable a la nostra mare Terra, “no cal arribar al col·lapse ecològic global”.

Us animo a tots els lectors a consumir productes ecològics i a tenir actituds respectuoses amb el medi ambient. Encara que de vegades pensem que estem sols, no ho estem, som molts i… no deixarem que aquest vaixell que és el nostre planeta s’enfonsi!