La Setmana Bio per l’alimentació ecològica, organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, consisteix en un seguit d’activitats diverses a l’entorn de la producció i consum d’aliments ecològics, per tal de donar-los a conèixer a la ciutadania.

Del 29 de maig al 7 de juny de 2015 se celebrarà la III edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica

Durant aquesta setmana, diversos actors del sector, ja siguin agricultors, ramaders, empreses que elaboren aliments, botigues, restaurants o entitats que es dediquen a la difusió de la producció i el consum d’aliments ecològics, han preparat tot un seguit d’activitats per donar a conèixer aquest sistema de producció. Així, podrem trobar visites a finques i granges ecològiques, xerrades tècniques, mercats de productes ecològics locals, menús amb ingredients ecològics, jornades de portes obertes per veure l’elaboració d’aquest tipus d’aliments… tot amb l’objectiu que els consumidors, tant els que ja estan habituats a aquest tipus d’aliments com els que encara no els coneixen, puguin conèixer-los més bé, com s’obtenen i quines virtuts tenen.

publi pae

En la primera edició, celebrada la primavera del 2013, es van programar més de 90 actuacions, a proposta d’uns 70 promotors de tot Catalunya. En la segona edició, que va tenir lloc la primera setmana de juny de l’any passat, el nombre d’activitats ja va arribar gairebé a les 200, a proposta d’uns 150 promotors. Aquesta iniciativa, per tant, encara és jove, i cada nova edició permet avançar en l’oferiment d’un programa atractiu que permeti a tots els interessats acostar-se a la realitat dels diferents tipus d’empreses ecològiques i col·lectius relacionats amb aquesta tendència.

Per poder conèixer l’oferta d’activitats, consulteu el programa de la Setmana Bio 2015 a la pàgina web: pae.gencat.cat/setmanabio i utilitzeu el coixinet #SetmanaBio per compartir les vostres experiències.