Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 13/05/2015
L’Escola Can Besora guanya la 3ª edició del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica.

El dissabte 9 de maig, dins del marc de la fira BioCultura, va tenir lloc el lliurament de la tercera edició del premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana.

A L’acte hi van assistir la Directora dels serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Medi Natural a Barcelona i Catalunya Central, senyora Neus Ferrete; el senyor Josep Planas, subdirector general d’Informació i Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat i la senyora Angeles Parra, presidenta de l’Associació Vida Sana

Els premiats han estat l’Escola Can Besora de Mollet del Vallès, l’Institut Giola de Llinars del Vallès i l’ Escola Orlandai de Barcelona. També s’ha atorgat un accèssit a l’escola de la Vall Fosca.

PREMIO ESCUELAS BIOCULTURABCN2015

Primer premi: ESCOLA CAN BESORA de Mollet del Vallès
Un projecte molt complert, que parteix de la idea que millorant la nostra alimentació: millorem la nostra salut i el nostre entorn. El projecte pretén tancar el cercle de manera que es potencií el consum i reconeixement del producte local i ecològic tot fent-ne ús en el menjador de l’escola; vinculant el petit productor a les famílies mitjançant la cistella de verdura ecològica, transmetent als alumnes coneixements bàsics d’agricultura ecològica, el valor del camp i el vincle amb l’agricultor amb l’hort de l’escola i les visites a finca; i el valor de l’alimentació sana i respectuosa amb el cos i el medi ambient com a font de salut al menjador . Tot això, amb l’escola com a marc i mecanisme d’educació i difusió.

Segon premi: INSTITUT GIOLA de Llinars del Vallès
Pel projecte de l’hort del IES Giola, no es tracta només d’impartir i practicar nocions d’horticultura, sinó que també, mitjançant la creació del cicle de producció agropecuària, fomentar el interès i revaloritzar l’ofici de pagès i pagesa. L’hort del Giola ha evolucionat de la producció integrada a l’ecològica i actualment es treballa mitjançant EcoGiola una cooperativa de treball formada per alumnes i docents.

Tercer premi: ESCOLA ORLANDAI de Barcelona
Projecte que implica tota la comunitat educativa en la conscienciació de la importància d’una alimentació saludable. El menjador s’encamina cap a un menú ecològic, de temporada i de proximitat i l’hort està integrat en el currículum de l’alumnat del centre.