ANG 03/06/2015
Organitzen a Torroella de Montgrí un debat sobre el submarinisme i la conservació i gestió de les Illes Medes.

L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) amb la col·laboració de IAEDEN-Salvem l’Empordà i la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis, organitzen el proper 11 de juny, una taula rodona per posar a debat el submarinisme a les Medes. Aquesta taula vol generar un debat obert sobre la conservació i gestió d’aquest espai, i on els diferents agents implicats puguin expressar la seva postura al respecte.

L’objectiu de la jornada és obrir un debat públic sobre la conservació i gestió d’un dels espais marins protegits més importants de Catalunya i de la Mediterrània. A més, la taula rodona vol donar a conèixer quins canvis normatius s’han produït amb l’aprovació del nou Pla rector d’ús i gestió (PRUG) de les Illes Medes.

Programa

– 19.30h Benvinguda i presentació de la jornada
– 19.35 – 19.40h Presentació del nou Pla Rector d’Ús i Gestió de l’Àrea Protegida de les Illes Medes.
– 19.40 – 21.00h Taula rodona i debat obert entre els diferents posicionaments.

Participants

Joan Domènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans
Albert Llausàs, és llicenciat en Ciències Ambientals i Doctorat en Medi Ambient per la Universitat de Girona, en representació de l’Associació de Naturalistes de Girona
Marc Marí, Director del Parc Natural del Montgrí
Narcís Coll, President de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí
* El sector empresarial del submarinisme ha declinat participar a la taula rodona

Hora: 19.30
Lloc: MUSEU DE LA MEDITERRÀNIA-CAN QUINTANA. c. Ullà, 27-31 – Torroella de Montgrí

Així mateix, l’ANG ha iniciat una recollida de signatures a través de change.org per demanar que es tramiti un nou Pla rector d’ús i gestió (PRUG) de les Illes MedesL’objectiu és reforçar les al·legacions que van presentar al nou PRUG, i inundar la bústia del dirigent responsable en la matèria amb el clar missatge que la societat catalana no vol posar en perill els espais protegits per  afavorir els interessos privats d’algunes empreses.