El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) va realitzar divendres passat una jornada de promoció dels aliments ecològics al Mercat de la Llibertat de Gràcia.

L’activitat, emmarcada dins de la 3a Setmana Bio per a l’alimentació ecològica a Catalunya, ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), i diverses associacions de consumidors, com ara la ‘Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat, Salut, Consum i Alimentació’ (CUS), la ‘Federació Unió Cívica de Consumidors i Mestresses de Casa de Catalunya’ (UNAE) i la ‘Coordinadora Catalana d’Organitzacions de Consumidors de Productes Ecològics’ (EcoConsum).

Durant tot el dia fins a les 19 hores, es va instal·lar una taula informativa i de degustació a peu de mercat per divulgar l’alimentació ecològica i la seva certificació. Es van repartiran díptics informatius, es va oferir tastar diversos aliments ecològics disponibles al mercat i d’altres que encara no s’oferten, i es van explicar els beneficis i els avantatges de l’agricultura i l’alimentació ecològiques a tothom que s’hi va acostar interessat

noticia 20150608 apropant-alimentacio-ecologica-clients-mercats-municipals 02Per la tarda, de 18h a 19h a la sala polivalent, es va dur a terme un taller d’etiquetatge dels aliments ecològics dirigit a persones consumidores i els paradistes del mercat, i al final de l’acte es va sortejar un lot d’aliments bio, patrocinat per l’Associació de venedors del Mercat, entre els assistents a la xerrada.

L’activitat va coincidir amb la celebració del Dia Mundial de la Salut, per recordar que el sistema de producció ecològica és el més respectuós amb el medi ambient i els recursos naturals, i la compra d’aliments bio és la forma de consum més responsable socialment i mediambientalment.

Més informació: Galeria de fotografies a Facebook

CCPAE 10/06/2015
Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Setembre 2020