IFOAM EU 16/06/2015
Transformant l’alimentació i l’agricultura: el moviment orgànic europeu llança la seva visió per al 2030.

El moviment orgànic Europeu ha llançat la seva visió del “bio” a Europa per a l’any 2030 en el novè Congrés Orgànic Europeu que s’ha celebrat el 11 i el 12 de juny, organitzat per IFOAM EU juntament amb la Presidència de Letònia del Consell de la Unió Europea, el Ministeri d’Agricultura de Letònia i l’Associació letona d’Agricultura Orgànica.

Amb el nom de Transformant l’alimentació i l’agricultura: una visió orgànica d’Europa en 2030, la visió comú és el resultat d’un procés participatiu d’un any i mig amb contribucions de més de 300 grups d’interès. La nostra visió compartida veu una àmplia adopció d’un sistema just, ambientalment conscient, sa i acurat a Europa en 2030; lideratge continuat per promoure el canvi en els sistemes alimentaris i agrícoles; convicció pels enfocaments holístics; prosperant en les interaccions amb altres iniciatives afins, inclòs el comerç just, l’agroecologia i l’agricultura urbana; i la construcció de ponts amb altres parts interessades en el sistema alimentari i agrícola.

El sistema orgànic ha estat, és i ha de continuar sent un líder en els sistemes alimentaris i agrícoles”, va dir el president d’IFOAM EU Christopher Stopes. “Hi ha hagut un gran desenvolupament i creixement en orgànic en els últims 15 anys i això ha donat lloc a noves oportunitats i desafiaments. El moviment orgànic necessitava fer balanç i veure en què s’ha convertit i què és el que el futur té per a tots nosaltres. Durant el procés d’IFOAM EU Visió 2030 ens prenem el temps necessari per involucrar una àmplia gamma de parts interessades, per reflexionar sobre on som i on volem ser en 2030, i de traduir això en una visió compartida”.

“Estem molt emocionats en tenir un camí clar per davant davant nostre, però el treball continua. En el novè Congrés Europeu d’Agricultura Ecològica, la visió es va llançar i es va començar a treballar en una estratègia viable, a prova de futur per aconseguir que sigui bona per a tot el sector”, va continuar Marco Schlüter, Director d’IFOAM EU. “Amb la visió 2030 i el desenvolupament estratègic, ens estem donant les eines per tenir èxit i lideratge a llarg termini”.

El novè Congrés Orgànic Europeu ha estat el punt de partida per elaborar estratègies per al moviment orgànic a Europa per fer d’aquesta visió una realitat.

nspirat per la nostra visió, aquestes estratègies també seran informades per les anàlisis de desenvolupaments i escenaris potencials futurs. Més informació sobre l’anàlisi estratègica.

Després del congrés, IFOAM UE presentarà les opcions estratègiques i accions en diverses reunions nacionals i sectorials a tot Europa per discutir i promoure la captació, posada a punt i l’aplicació pràctica de les estratègies. Estiguin atents a la pàgina de “visió” per a l’informe final del taller de desenvolupament de l’estratègia a Riga o trobin la visió a les xarxes socials: #EUorganic2030.