Cesare Roberto, Foggia (Pulla), Itàlia (1968) va decidir juntament amb quatre socis fundar Sarchio el 1982, empresa que va obrir una alternativa a l’alimentació natural i ecològica a Itàlia.

Sarchio Spa, empresa italiana que produeix i comercialitza productes biològics sense gluten.

Bio Eco Actual
Què us va motivar el 1982 a fundar Sarchio?

Cesare Roberto
Sempre hem cregut en l’agricultura ecològica, fins i tot al 1982, quan encara no existia cap legislació europea. Veritablement som pioners en el sector i estem convençuts que l’agricultura ecològica, no utilitzant fertilitzants químics ni substàncies tòxiques, és l’única solució sostenible per al planeta i saludable per als individus.

Desitjàvem, i seguim amb la ferma voluntat que els nostres productes tinguin el sabor autèntic de la naturalesa i que alhora siguin equilibrats des del punt de vista nutricional. Aquesta és la raó per la qual prioritzem les matèries primeres integrals, poc refinades i riques en nutrients, és a dir, les que conserven el gust original de la Natura.

Bio Eco Actual
Quatre anys més tard va sorgir el moviment internacional que va influir en tot el planeta, l’Slow Food, liderat per Carlo Petrini “Carlin” Què va aportar aquella manifestació?

Cesare Roberto
Slow food ha contribuït a difondre aquests conceptes sobre els quals ja es basava l’agricultura ecològica, és a dir, sostenir la biodiversitat, la proximitat, l’eco-sostenibilitat, i el factor artesanal dels productes alimentaris.

Bio Eco Actual
Aliments sense gluten, una moda o una necessitat?

Cesare Roberto
Els aliments sense gluten no són una moda sinó una veritable necessitat.
Sabem que la celiaquia és una malaltia i que només es pot tractar amb una alimentació correcta, que per a nosaltres comença en primer lloc per l’ecològic i després passa pel sense gluten.

L’èxit dels nostres productes ecològics i sense gluten és degut al fet que, a més dels celíacs, poden ser consumits per tothom, senzillament perquè són bons.

Bio Eco Actual
Recorda’ns per què els aliments lliures de gluten han de ser certificats per les entitats de control.

Cesare Roberto
Aquest aspecte és per donar una major seguretat als celíacs ja que els productes, a més de controls interns de qualitat, se sotmeten a auditories i anàlisis externes efectuades per part d’entitats que certifiquen l’absència de gluten.

Bio Eco Actual
La CCE ha fet un pas enrere autoritzant a cada país a poder produir cultius transgènics, com afecta als cultius ecològics aquesta directiva?

Cesare Roberto
Ens sap molt de greu que la CEE hagi consentit a difondre els productes genèticament modificats i, per descomptat, som contraris a aquesta disposició. Per a nosaltres, que creiem en l’agricultura ecològica, no haurien d’existir formes de manipulació genètica del que la natura ja crea en la forma perfecta.